Името на Хайтов продължава да стряска отродителите


Името на Хайтов продължава да стряска отродителите
12 години след смъртта си Хайтов продължава да стряска българомразците
07 Февруари 2014, Петък


Изречените от писателя истини не са удобни за българомразците и те се опитват да го очернят, наричайки го „фашист”

Автор: Диана Славчева

Тези дни низостта на българофобите от кохортата на соросоидите достигна своите най-уродливи измерения. Включвайки се по телефона в предаването на телевизия СКАТ „Зад фасадата”, председателят на отродителния Български хелзински комитет Красимир Кънев изсъска, че Николай Хайтов бил „фашист” и „пещерен националист“.

Малко по-късно същият дегенерат си позволи да изпрати гневно писмо до ректора на Алма матер, в което обвинява администрацията на Софийския университет, че е позволила вуза „да се ползват за място, където се извършва расистка пропаганда”, тъй като в неговите зали бил прожектиран на студентите филм, озаглавен „Самоубийствена толерантност“, направен по разкази на роднините на убита от цигани жена от село Михайлово.
Кънев бил видял съобщението за него в сайта на Софийския университет, където били цитирани думите на Хайтов: „В една зверилница толерантност значи смърт“.

Ще припомним, че още през април 2011 г. бе направен опит за прожекция на тази лента, заснета от студенти и отразяваща разрухата по селата и геноцида над българите, следствие на циганския терор върху тях. Тогава – отново под натиска на Хелзинския комитет, ректорът на Софийския университет, по това време проф. Илчев, забрани излъчването й. Скандалът бе показателен за насажданото българомразие.
Безочливостта на тази крайно радикална антибългарска организация няма граници, щом си позволява да сее семето на омразата дори и във водещата ни просветна институция, каквато е софийската Алма матер, и да диктува какво точно ще бъде представяно на нейните възпитаници.

Ще припомним и как същата тази воняща на антибългарщина нечистоплътна персона Красимир Кънев квалифицира уродливия убиец Джок Полфрийман, нападнал в гръб и заклал жестоко 20-годишния българин Андрей Монов в нощта срещу 28 декември 2007 г., като… „смел и вдъхновяващ лидер”. Това той стори в свое изявление пред австралийския ежедневник The Sydney мorning нerald.

С криворазбраната си представа за „толерантност” към безобразията на циганското племе и всякаква друга криминална сган Кънев и соросоидите очевидно няма да престанат да посягат на българските светини, какъвто е знаковият патриот Николай Хайтов.
Обвиненията на председателя на Българския хелзински комитет поразително повтарят гнусните плювни на дългогодишната преподавателка в Анкарския университет проф. д-р Хайрие Сюлейманоглу Йенисой, която в своите „Спомени, разкази и редове от художествени произведения”, обнародвани преди време във в. „Кърджали хабер”, нарече Николай Хайтов писател-„коренотърсач” и заяви, че той „както по-рано в „Дружба-Родина", в списание "Родопи", така и през целия период на тоталитарния режим не се отказа от расистките си възгледи”.

Да, Хайтов наистина бе „коренотърсач” – той издирваше корените български на помохамеданченото родопско население и ги вадеше на бял свят. И те очевидно са изболи доста очи – предимно на вече слепи хора, за които е по-изгодно измисленият етнос „помак” действително да съществува. Петоколонниците и днес не спят и продължават да ровят кокалите на големия родолюбец.

Надявайки се, че като го очернят като „фашист” и „расист”, това ще разчисти пътя им към безпрепятственото потъпкване на българския дух, самочувствие и гордост.
А когато думите на един човек, макар и вече покойник, продължават да безпокоят живите и да всяват страх у тях, това означава, че те са неопровержимо истински и са изстреляни право в десятката. Но те ще продължават да плющят като камшици и да се веят като знаме на българщината, докато България я има.

Въпреки жалките опити на соросоидно извратени индивиди като Красимир Кънев да показват мускули и да размахват кривия си пръст всеки път, когато се спомене името на Николай Хайтов и когато лъсва истината за нелицеприятната циганизация и турцизация на родината ни.


Такива хора винаги е имало

Спомням си, когато вървеше преди години сериалът „Капитан  Петко войвода“ как вечер улиците опустяваха и всичко се прибираше и заставаше пред телевизора. Спомням си какви възторжени писма получаваше Николай Хайтов от всички краища на страната и как отвсякъде го канеха да им ходи на гости и да им разказва за „Капитан Петко войвода“. Народът го обичаше и искаше да го види на живо.

И изведнъж сега – 11 години след смъртта му, се намира един българин – Красимир Кънев, който го обижда по телефона в предаване на живо на телевизия СКАТ, за да изрази възмущението си от творчеството на автора на „Диви разкази”.
Откъде се намери у него такава наглост и омраза, та да твърди, че в творбите на Хайтов личала някаква „опасна фашистка идеология“, че писателят бил „пещерен националист“! 

Явно той не може да прости на Хайтов, че него го знае целия български народ, а Кънев го познават само роднините и колегите му.
И какъв беше резултатът от тази акция? Пълен провал!
Хиляди българи, които бяха потресени от факта, че Кънев плюе по един от най-обичаните български автори, засипаха интернет форумите с протести.

А Николай Хайтов горе над облаците си пие кафето със свети Петър и тихо си говорят: „Не се коси, свети Петре, такива хора винаги е имало и явно ще ги има и за в бъдеще“. И със сигурност светията му отговаря: „Добре. Съгласен съм, но аз ще го чакам“!
Любомир Николов


Защитникът на цигани и убийци Красимир Кънев посегна върху паметта на автора на „Шумки от габър”

В категории: Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Neli Yancheva
27.12.2016 22:44:08
0
0
Това което пишете за проф. д-р Хайрие Сюлейманоглу Йенисой е плод на един дебилен инфантилизъм.
Тя е последния човек за който можете да пишете. Не сте разбрали нищо от статията и в Кърджали Хабер.
Това не са нейни думи-тя цитира български източници като проф. Исов.
А защо не пишете нищо за това което се случи със семейството и?
Защо не коментирате и други твърдения: че Н. Хайтов е крал други произведения и книги от една авторка и ги е издал от свое име. А Козият Рог изобщо не е негова творба.
Н. Хайтов има ли образованието на проф. д-р Хайрие Сюлейманоглу Йенисой или е обикновен горски от село Яворово?
3
Кемъни
14.02.2014 16:00:41
0
0
От коя дата е предаването?
2
'R"
14.02.2014 07:33:38
0
0
И защо да става някой прав, когато чуе някое име? Тая Жана или е малоумна или я гони някакъв як комплекс. Хайтов не е нито най-големия патриот, нито най-големия писател. Просто е най-шумния. Е, аз обичам тишината и спокойствието и няма да ставам когато чуя името на който и да било. А Жана може, ако иска и да ляга това си е личен (макар и овчи) избор.
1
Жана
11.02.2014 09:09:58
0
0

Кънев, толкова си жалък и малък, че освен да те съжаля, друго не ми остава. Но, ако беше само жалък и елементарен - да ти прости човек. Но, ти си и нахален, безочлив и защото от години си подлога на Сорос - няма как да ти простя.

Запомни - чуеш ли името на Хайтов - стани прав.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки