Искат да взривят „стъпката“ на Крали Марко


Искат да взривят „стъпката“ на Крали Марко
Изглед към Сталево от Хасара и камъкът със стъпката на Крали Марко
04 Октомври 2013, Петък


Пловдивска фирма напира да прави каменна кариера в историческата местност
Хасара. През март проектът й бе спрян, но днес концесията отново е на дневен ред


Автор: Христо Христов

Историческата местност Хасара край димитровградското село Сталево отново е заплашена да бъде изтрита от лицето на Земята, ако сегашното правителство разреши в непосредствена близост да бъде разкрита кариера.
От това място на 9 март 1230 г. цар Иван Асен ІІ наблюдава и ръководи знаменитата битка при Клокотница, при която разбива войските на византийския император Теодор Комнин, нарушил мирния договор между ромеи и българи, и България за втори път излиза на три морета. 

Освен това тук има останки от известната средновековна крепост „Милеона“, както и от старото антично светилище „Баш бунар“. На това най-високо място в региона се извисява и култовото скално образувание, върху което се е отпечатала т. нар. „стъпка на Крали Марко”. Има изграден и малък параклис „Св. 40 мъченици“, като се предполага, че именно на неговото място първо е била построена известната едноименна църква, която в последствие е преместена в Търново – заедно с колоната с възпоменателен надпис, изсечен по нареждане на Иван Асен ІІ, който гласи: „...и разбих гръцката войска, а самия цар кир Тодор Комнин взех в плен с всичките му боляри“.

Преди една година към тази местност прояви апетит пловдивската фирма АС „Стоунс“ с намерение за разкриване на кариера за добив на латити (специален вид вулканични камъни, б. р.). В тази връзка от РИОСВ – Хасково взеха решение за извършването на оценка за въздействието върху околната среда, като един от мотивите им бе, че „в непосредствена близост до площта, предмет на инвестиционното предложение, е регистрирана висока концентрация на археологически обекти от различни епохи и с висока степен на значимост“!

Местните жители също активно възнегодуваха и изпратиха подписки до общинския кмет и до Министерството на енергетиката.
През март на тези мераци уж окончателно бе сложена спирачка с приемането на решение от министерството на културата да се разширят границите на историческите зони в Хасара, което на практика превърна района в защитена територия. А в нея законът твърдо забранява извършването на каквато и да е инвестиционна дейност, включително добив на инертни материали. Под забрана попада и пашата на животни и паленето на огън. 

Не може дори да се оре и засаждат трайни насаждения, без това да се съгласува с археолозите. И докато хората се радваха, че вече даже са се намерили спонсори за предстоящи археологически разкопки из старините в местността, на 29 август пристига писмо от  министерството на икономиката и енергетиката, с което  заместник-министър Анна Янева съобщава за откриване на процедура за добив на подземни материали  на същото това място.

Кметът на Димитровград Иво Димов вече е уведомил институцията за позицията на общината, която е против намеренията на фирмата инвеститор. Общинският съвет също застава категорично срещу разкриването на кариера в историческите местности. Тукашните съветници в спешен порядък взеха решение, с което не дават съгласието си за откриване на процедура по предоставяне на концесия за добив на подземни богатства в участъка.
Кметът на село Сталево Панчо Панушев преди дни отново заяви, че населението е абсолютно против концесията и че местните жители са готови да протестират, ако не се чуе техният глас. Намеренията на сталевци са историческата местност да стане туристическа атракция.


Един от хълмовете в местността Хасара, върху който днес е издигнат параклиса „Св. 40 мъченици“

В категории: Общини , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
инж.Иван Дунчев
09.10.2013 23:46:31
0
0
Връз основа на горната статия и нашият коментар за нея,разработихме обследващия постинг на екипа на БЕЗИСТЕНА,който ви предлагаме за информация и обратна синергетична духовна връзка:

Планираните и провеждани от Българските управници диверсионни актове срещу Българския народ и България
http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/06/planiranite-i-provejdani-ot-bylgarskite-upravnici-diversionn.1173807
1
инж.Иван Дунчев
05.10.2013 13:50:57
0
0
Прекрасна статия,съдържаща фундаментални и досега преследвани и скрити истини за Свещената Българска земя като планетарен светилищен енергиен център и геноцидно цензурираната истина за Българите като световни съзидатели и творци на всички човешки култури и цивилизации и цивилизатори на всички племена и народи!
През последните 20 години заговорниците срещу Българите изтърваха дълго време скриваната и геноцидно цензурирана и унищожавана САКРАЛНА огнена информация,изнесена и потвърждавана от най-големите екстрасенсни и феноменни авторитети и Духовно просветени в света,че България е световният Пси-енергиен светилищен център и повече от половината Българи са с наследствени Пси-енергийни и екстрасесни потенциални или активирани способности и характеристики,което дефинира България като световно средище на феномени,които по количество превишават сумарната бройка на всички останали други феномени в света,които всички до един!!!са също с Български генетичен имплант от цивилизаторските мисии на древните Българи по всички народи и племена!Или обобщено казано всички феномени в света са генетичен продукт на Древните Български цивилизатори,имплантирали семето,гена и Духа си за продължителен период във всички племена за техен духовен и интелектуален жертвен елит!
Петър Дънов формулира това с пророческото прозрение и прорицание,че БОГ ПОДГОТВЯ БЪЛГАРИТЕ ОТ ШЕСТХИЛЯДИ ГОДИНИ ПРИ ЕКСТРЕМАЛНИ УСЛОВИЯ И РЕЖИМ НА ПЕРМАНЕНТЕН ГЕНОЦИД НА ГРАНИЦАТА НА ИЗДРЪЖЛИВОСТТА,ЗА ДУХОВЕН РАЗСАД ЗА ВСИЧКИ ПЛЕМЕНА И ТЕХНИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ И РЪКОВОДИТЕЛИ!

Светилището в местността ХАСАРА и предприетите мерки за неговото унищожение е христоматиен пример за тоталния перфиден план на заговорниците срещу Българския Божи народ за неговото окончателно унищожаване,който план съдържа на първо место унищожаването на енергийните зарядни станции на Свещената Българска земя и народ-светилищата,даващи до сега неосъзнатата мощ,закрила и необяснима оцеляваща способност и издръжливост на Българите!
При своите съзидателно-цивилизационни експанзии и мисии по целия свят,Българските Исусови Първожреци и енергийни проектанти и строители изграждат постъпателно мегалитни скални мултифункционални светилищни съоръжения,от които съставят световната мегалитна светилищна мрежа и енергийна система,осигуряваща и поддържаща цялостния живот на планетата!За повече информация в това отношение вижте обезателно статията в постинга ни СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/11/skritite-sykrovishta-na-bylgarite-po-sveta.1128660
Централният команден и диспечерски пункт на Световната енергийна светилищна система е ХРАМЪТ НА БОГ ИСУС,зашифрован за непосветените като ХРАМА НА СОЛОМОН,а за Посветените Българи като ХРАМА НА Иса Ламя(Исус Ламя,Змей-календарния животински символ на Българската Божия владетелска династия Дуло),а на най-висше херметично ниво като БЕЗИСТЕНА в Ямбол,в която сакрална зашифровка са кодирани първосвещените имена на Българските Богове:
БЕЗИСТЕН=Исуз и Богиня Диана,в които разпознаваме чрез шифъра от ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Българските Богове Исус и Мария Магдалена(Богородица),разкрити в постингите ни:
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik chast-2.1114061

Същият БЕЗИСТЕН,срещу който заговорниците срещу Българите започнаха през м.март мощната атака за отнемането му от Българите и която атака и битка ще ескалира пророчески в прорицаваната БИТКА ЗА АРМАГЕДОН И ТРОЯ,които епични легендарни събития никога до сега не са се състоявали,а са митологически пророчески предвиждания и прорицавания от Посветените Българи за сегашната война на невидимия и вече видим фронт,подготвена и водена от световните заговорници и душмани на Българите за окончателното им унищожение и затриване!(Което никога няма да стане,но ще доведе до сбъдването на категоричното пророческо предсказание на всички святи Български Исусови пророци-старозаветни и новозаветни,както и на последно най-известните съвременни НОСТРАДАМУС,Кейси,Дънов,Ванга и Севрюкова,за възстановяване на Свещеното Българско духовно и универсално господство над всички племена и народи и установяване чрез Българите на царството на Любовта,Братството и Мира на Земята!)
БИТКА ЗА АРМАГЕДОН И ТРОЯ=Иза Трака и Богиня Диана Матара-битка срещу Обетованата земя и същинския Рай на Земята-България и потомците и народа на Исус Българина и Мария Магдалена,от които е съставен Българският народ
Тази епохална огнена истина за Българите криеха досега с всички възможни средства заговорниците срещу Святия Божи род и народ!Всички клонове на световната наука и най-вече историята,археологията и геологията,от момента на възникването им и до сега през последните два века,са създадени и впрегнати с основната секретна мракобесническа задача да скрият от Българите и света тяхната Божия принадлежност и сътворенческа история, феноменалните им Божествени способности и най-вече грандиозното им материално скално мегалитно-светилищно наследство,чрез което се реализират феноменалните им свойства и технологии.В тази световна мръсна операция и епохална фалшификация най-трудна бе задачата на учените-геолози:как да скрият скалните изкуствено построени инженерно-строителни светилищни комплекси,че след време Българите-жреческите потомци и народ на Бог Исус,да не вземат да си познаят наследството и го поискат,че да не им се активират паметта и феномените по светилищата...
Паралелно с опитите да се скрие истината за скалните Исусово-Богородични светилища,върви и операцията по тяхното унищожаване,или най-малкото недопускането на Българите до тях.Пример за последната стратегия е териториалното им обсебване чрез построяването на мюсюлмански храмове и параклиси върху тях-КОЕТО СТАВА ВИНАГИ ВЪРХУ ХРИСТИЯНСКИ СВЕЩЕНИ МЕСТА-ЦЪРКВИ,ПАРАКЛИСИ И МАНАСТИРИ,КОИТО ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА ВИНАГИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА ПОСТРОЯВАНИ ВЪРХУ ТРАКИЙСКИ ЕЗИЧЕСКИ СВЕТИЛИЩА,КОИТО СА СЪЩИНСКИТЕ И ПЪРВИЧНИ ИСТИНСКИ СВЕТИЛИЩНИ СЪОРЪЖЕНИЯ НА ИЗВЕЧНИТЕ И СЪТВОРЕНЧЕСКИ ВСЕМОГЪЩИ И ВЕЗДЕСЪЩИ БЪЛГАРСКИ БОГОВЕ ИСУС И МАРИЯ МАГДАЛЕНА(БОГОРОДИЦА)-БОГА ТВОРЕЦ И ВЕЛИКАТА БОГИНЯ-МАЙКА,ЯВЯВАЩИ СЕ ПЕРИОДИЧНО ПОД РАЗЛИЧНИ АВАТАРНИ ОБРАЗИ И ИМЕНА НА ХОРАТА,ПОСЛЕДНОТО ОТ КОЕТО Е ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ КАТО ИСУС И ЛЮБИМАТА МУ И СЪПРУГА МАРИЯ МАГДАЛЕНА!
Построяването на нови джамии в България и в Европа и по света се извършва задължително и единствено върху унищожени и затрити в миналото Исусови светилища,за които езотеричните служби на обединените заговорници срещу Българите и най-вече на Турция,имат архивирана в най-висша степен на засекретеност и конфидиционалност картографска информация от присвояваната векове Българска сакрална книжнина-информация,за която непосветените Българи не подозират въобще!Затова турците изкупуват в България чрез поставени лица или вече съвсем открито терени и територия под благовидния претекст за земеделска земя или бизнес дейности-те задължително съдържат тия картографирани Исусови светилищни енергийни места!
Там,където теренните особености и мащаби не позволяват обсебването и завладяването им,се предприемат унищожителни мероприятия и операции,прикрити под комуфлажа на строителни и хидро-инженерни дейности.Най-ярък пример за това е прословутия ЦАНКОВ КАМЪК(КАМЪК НА Бок Иса-Скалата,скалното светилище на Исус),Водното огледало в Кърджали,хидропроектите Горна Арда и язовирът на Даркая на Тунджа на границата с Турция,готовите отдавна хидропроекти МАДАН,АРДИНО,СЪРНИЦА и десетки още неизвестни проекти,запланувани и движени от Главния хидропроектант и енергетик на България и езотерик,който си получи официално частица от хонорара за унищожението и блокирането на Българската енергийна светилищна мегалитна система чрез„КОНСУЛТАНТСКАТА СИ ЕКСПЕРТНА ДЕЙНОСТ“в проекта ЦИНКОВ КАМЪК!
Стана ли ви ясно защо през всичките 20 години на пребиваването си във власта ДПС управляваше скромно винаги ресора на водите,язовирите и природните бедствия и аварии и селското стопанство на Многострадалната ни Майка България! Затова и сега по проект на кукловода в сянка Доган се създаде
Министерство на инвестиционното проектиране (МИП). То бе създадено заради ДПС и ще изготвя проектите за обекти с национално значение на стойност над 10 млн. лв. Става дума за обекти, определени като национално важни с изрично решение на Министерския съвет - например като споментите по-горе хидропроекти,пречиствателни станции, ВиК мрежата и друга водна инфраструктура-ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ ПРЯКО ИЛИ КОСВЕНО С ЧУДОВИЩНИЯТ ЗЛОДЕЙСКИ ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО И БЛОКИРАНЕТО НА БОЖИИТЕ ЕНЕРГИЙНИ СВЕТИЛИЩНИ ЦЕНТРОВЕ В БЪЛГАРИЯ!
Затова и винаги оглавяват и обсебват изцяло с миниктерските постове или заместник-министерските и Министерството на екологията,околната среда и водите и с всичките им ведомствени служби -както е и сега в последното правителство и министър Искра Михайлова от ДПС отново!Милиардите,които са откраднати от Европейските народи и българският и които се раздават и крадат там,са част от малката награда,която получават за зладействата си по затриването на Обетованата земя и Божия Български народ!И коалиционните им приятели и партньори-съразбойници от всички досегашни правителства,осъзнато или също толкова престъпно неосъзнато мълчат и съдействат на заговорниците срещу Българите!Съдействат за унищожението на Свещеното отечество на дедите им и бъдещето на децата им,ако ще сега и да ги обезпечават с милиони!
Същите операции правеха и братята ни руснаци след 1950 година,когато потопяваха стотици трокийски езически Исусови светилища чрез язовирите Г.Димитров,Сталин,Камчия,Батак,Копринка и десетки други,стараейки да ограничат животворното въздействие на Божиите енергии върху Българите!
А знаете ли как се трупат прегрешенията ви във ВЕЧНАТА НЕБЕСНА КНИГА,и колко трудно ще ни бъде и на нас скоро да ви вадим от Спа-процедурите във врящия катран,за които вече имате задължителни предписания и трайно сте абонирани?
Напразни са усилията ви,нещастници!Молим Боговете ни Исус и Богородица за вашето скорошно разкаяние и за спасението и на вашите души!
ВЕЧНА НЕБЕСНА КНИГА=ВЕТШНА НЕБЕСНА КНИГА=КНИГА на Бог Исуш и Богиня Диана
Статията за посегателствата за унищожение на поредното Българско Исусово светилище ХАСАРА край село СТАЛЕВО разкрива точно тия пъклени замисли и деяния на антиконституционната партия ДПС и внедрените в нея български Отце и Родо-предатели,проектирани и движени от философа-езотерик и хидроспециалист,прикрити като бизнес замисли и изпълнявани от различни нищо и не подозиращи бизнесмени от прословутия ОБРЪЧ ОТ ФИРМИ на ДПС,гонещи далаверата и печалбата!
Сега ние с помощта на всепроникващата и всеосветяваща сила и мощ на Свещеният шифър на Българският език ви разкриваме христоматийно показната акция на тъмните анти Български заговорници и сили.
Разшифровката на топонимите е категорична!Възхитете се и се насърчете!
Светилищният комплекс носи кодираните Божии параметри,които нашата програма веднага бързо и лесно преподрежда на познатите ни любими Божии имена:
Светилище БАШ БУНАР=Светилище на Бог Ешуа Вер(Вер=Змей,Ламя)
МИЛЕОНА=Ламя,Змей=Мария Ел(Ел=Змей)
Култовите КРАЛИ МАРКОВСКИ СТЪПКИ,характерни за много Български=Тракийски-Исусово-Богородични светилища,са специалното свръхсекретно жреческо описателно релефно писмо,преодоляло цензурата и времето и носещо ни посланието за нашите богове:
СТЪПКА НА КРАЛИ МАРКО=Кая(скала,скално светилище)на КРАЛ(Цар,Владетел)Бок Иса и Диана Мария=Светилището на Цар Исус и Мадара(Богородица)
СВЕТИ ЧЕТИРИДЕСЕТ МЪЧЕНИЦИ=ЧЕТИРИДЕСЕТ МЪЧЕНИЦИ НА Иса и Богиня Диана=СВЯТИ МЪЧЕНИЦИ на Исуш и Диана Друида
Местността ХАСАРА носи зашифровката на Духовното прозвище на Исус Гяура,Хаяура,Гуру Исус:
ХАСАРА=Хяура Иса
Селото носи династичния Исусов всепланетарен титул ДУЛО:
СТАЛЕВО=Бог Иса Дуло
на кръстниците на града на младежта е внушено конспиративното първоразрядно Богородично име БОГИНЯ ДИАНА МАДАРА:
ДИМИТРОВГРАД=ГРАД на Диана Мадара Богиня= ГРАД на Богиня Матара Диана
Цар Иван Асен разкрива истинското си Първосвещено Божие име на династичен Исусов генетичен потомък: ИВАН АСЕН=Бог Иса=Бог Исус
Другите субекти в статията също участват с христоматийни елементарни именни зашифровки,за да можете сега да ги проумете лесно:
ТЕОДОР КОМНИН=Друида Мак=Друида черен магьосник-Изроден Исусов Български династичен потомък
фирма СТОУНС е жигосана с универсалната Божия именна шифровъчна комбинация Исус и Диана:
СТОУНС=Исус и Диана=Исус и Мария Магдалена
Кметът ПАНЧО е кръстен на Влюбените Български Богове и вече да не се чуди какво означава името му!Означава,че носи Техните гени,затова е възнаграден да носи Техните имена и служжи на тая почетна длъжност:ДА ПАЗИ И БРАНИ С ВСИЧКИ СИЛИ И С БОЖИЯТА ПОМОЩ Техните светилища!
ПАНЧО=ПАНТШО=Богиня Диана и Ешу!!!
А вие съселяни негови-всички потомци жречески и феномени Български,хич и не се помайвате и плашете,аами се хващайте на постоянни хора,песни и ръченици около отвардените и завещаните ви от Бащите ви свещени ме
ста и няма не само да ги давате на някой,ами ще почнем да ви активираме и Божиите феномени за Божествени познания и технологии!
Кмете Димов с огнената Божия именна и генна характеристика,и ти си от Тях и заедно със селяните там!
ИВО ДИМОВ=Бог и Богиня Деана Мама!!!
И ние сме с вас,Братя и сестри Българи от Село СТАЛЕВО и от всички села и градове в България!
И Исус и Мария Всесилните и Всемогъщи Богове и Господари на ВСЕМИРА(Бог Иса и мария)Са с нас, безбройната Им и неописуема армия също!
Бъдете благословени,Българи,осъзнаващият се Божи непобедим народ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки