Спас Панчев, който затваря хипермаркетите


Спас Панчев, който затваря хипермаркетите
Спас Панчев е ценен партньор на БСП заради „авангардните“ си постсоцидеи
02 Септември 2013, Понеделник


Коалиционният партньор на БСП от казионното БЗНС се зае да спасява дребните търговци с тоталитарни методи

Автор: Ани Александрова

Някой знае ли актуалната бройка на БЗНС-тата  в България?
Както и да е! Само едно от тях е правоприемник на казионното БЗНС от годините на тоталитаризма и поради тази причина – верен коалиционен партньор и съюзник на управляващата БСП.
Та неговият лидер Спас Панчев от време на време се проявява като същи възпитаник на АОНСУ и същевременно ученик на др. Георги Трайков Гировски.
(Ако вие не знаете кой бе Георги Трайков – „Гугъл” знае всичко).

Или както биха казали в Партийния дом (до 10 ноември 1989 г.) и на „Позитано” 20 (от 1990 г. и до наши дни): „Коалиционен партньор в нужда се познава”.
Другари, нека забраним на големите търговски вериги и хипермаркетите да работят в събота и неделя, та да подкрепим малкия и средния бизнес! Това рече един Спас Панчев някъде към понеделник-вторник. И даже стана ясно, че вече се работел закон, който да превърне думите в дела.

Да му се неначудиш на лидера на коалиционната на БСП лява земеделска партия БЗНС „Александър Стамболийски” Спас Панчев, който е и зам.-председател на Коалиция за България.
Сякаш е знаел от сигурен източник, че браншовите организации на земеделците се канят да  поставят ултиматум на правителството на Сергей Станишев с премиер Пламен Орешарски – европарите или се вдигаме срещу кабинета и блокираме пътища – та им приложи финт за отвличане на вниманието.

Защото какво друго е идеята да наложиш на големите хипермаркети да не работят в почивните дни, освен хватка за (временно) успокояване на недоволните земеделски производители?
Международните търговски вериги знаят къде и как да осъдят др. Спас Панчев за ленинските му идеи. Но дотогава ще мине време; в дребните производители надеждата бавно ще отстъпва пред примирението; правителството ще оцелее още някой и друг месец.
Това го знае и един Спас Панчев. Същият, който преди време имаше идея да се узаконят циганските гета, та белким превърне братята роми от временен, несигурен и винаги платен електорат в улегнал, постоянен и почти безплатен гласоподавател – те си знаят за кого!

Спас Панчев знае, че номерът със затворените хипермаркети, за да живне дребният и гаражен бизнес, няма да мине; или ако мине – ще е ден до пладне; или ако оцелее до икиндия – хората ще пропищят, че в малките магазинчета им режат главите до кръста за две марули и връзка репички.
Защото липсата на конкуренция ражда монопол и произвол. И е готова да ги прилага дори баба Гицка от Гинци, щом има сметка от това. Въпреки че зад щанда най-вероятно ще е бабанко Бранко – готов да те удари и в кантара, и в мутрата, ако протестираш.

Това е то постпазарен социализъм. Хватка за отвличане на вниманието! Финт за временно залъгване на кандидат-протестиращи, чийто единствен просперитет като производители и търговци минава през евросубсидиите и принудата правителствата да ги дават навреме и в пълен размер – защото не ги дават от джобовете си или от партийните каси.
Този Спас Панчев действа като един същи Бойко Борисов. Панчев настройва дребните производители срещу едрите вериги. Борисов някога насъскваше едни дебеловрати срещу други мутри.

Понякога става, друг път – не.
За всеки случай ден след като огласи идеята си за затворените в почивните дни хипермаркети, Спас Панчев даде на заден ход, употреби стария аргумент за думи, извадени от контекста, и с половин уста потвърди, че си струва идеята му да се обсъди наесен. Когато ще изтекат и 30-те дни на ултиматума на земеделците към правителството.
Печеленето на време си има цена.

Докато стане време да се броят пилци и протестиращи, Спас Панчев може да роди и други интересни идеи. Например да се забрани на частните автобусни компании да пътуват до морето в събота и неделя, за да се подпомогнат заплашените от фалит БДЖ. Или да забраним вноса на западни автомобили, защото вече си произвеждаме свои – китайски. Или нещо трето, четвърто, пето – все в този дух.

Всъщност Спас Панчев ни предлага да мижим, за да ни лъже – той, неговата партия, присъдружната му по-голяма социалистическа партия и т.н.
Ние сме отворили широко очи от наглостта му, но той продължава да ни лъже...


Без хипермаркети в събота и неделя, предлага депутатът от Коалиция за България

В категории: Горещи новини

8
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
8
Ку-Ку
21.11.2013 18:13:05
0
0
Спас Панчев-Лакомото - в затвора !
7
Лакомото
20.11.2013 10:29:36
0
0
Долу БСП ,долу цялата олигархична система- СПАС ПАНЧЕВ ЛАКОМОТО, Христо Бисеров,Йордан Цонев и т.н.
6
Zina
15.10.2013 14:37:22
0
0
Спас Лакомото е луд.
5
Пич
02.10.2013 09:08:11
0
0
СПАС ЛАКОМОТО ПАК Е ВЗЕЛ НЯКОЙ ЛЕВ И КАКТО ВИНАГИ ПРОБУТВА ЛОБИСТКИ ТЕЗИ. НЕ МУ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ЛАПА МИЛИОНИ.
4
Кумчо Вълчо
28.09.2013 16:54:26
0
0
Спас Панчев Лакомото е съдружник със Златко Иванов Баретата.
3
Кумчо Вълчо
24.09.2013 12:07:12
0
0
Спас Лакомото - агент,доносник,масон,топ мафиот,оръжеен търговец,мултимилионер.
2
Лиско
21.09.2013 17:08:32
0
0
Този малоумник Спас Лакомото е абсолютен кретен,но през последните 10 години завъртя много мащабни далавери и сега е един от най-богатите хора в България.
1
Кобра 2
14.09.2013 04:53:21
0
0
СПАС ПАНЧЕВ ВСЪЩНОСТ Е ПО-ИЗВЕСТЕН КАТО СПАС ЛАКОМОТО И Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛУКАВ И ДВУЛИЧЕН ИНДИВИД. В РЕЗУЛТАТ НА ДЪЛГОГОДИШНАТА МУ КОРУПЦИОННА ДЕЙНОСТ В МОМЕНТА СПАС ЛАКОМОТО Е ЗВЕРСКИ БОГАТ МУЛТИМИЛИОНЕР.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки