Пастор набира последователи с обещания за огромни печалби


Пастор набира последователи с обещания за огромни печалби
В момента в сградата на Християнски център „Жътвата” кипи усилен ремонт, къщата се надстроява с още един етаж.
11 Ноември 2012, Неделя


Преподобният Светослав Петров притежава фирми за ресторантьорство, търговия и лизинг

Автор: Камен Христов

Един пловдивски пастор на драго сърце допуска търговците в „храма“ и сам върти няколко вида бизнес чрез своите фирми и неправителствени организации. От една страна Светослав Петров се води глава на местна религиозна общност (не казваме секта, макар че според Българската православна църква друго понятие за такива организации няма), от друга е собственик на известната в града под тепетата „Сейв къмпани интернешънъл” (SCI).

Компания, която силно наподобява финансовите пирамиди от близкото минало или поне работи по същата схема. На принципа на мултилевъл маркетинга създателите й обещават печалби срещу пазаруване със специални карти за отстъпка.
Номерът е всеки член на клуба SCI да си купи такава карта за 50 лева и да доведе още клиенти. Срещу солидно заплащане той има право да стане „бизнес партньор” и да „управлява” определена група хора.

Това е поредният капан за наивници, пишат ни наши читатели. Повод да ни разкажат за дейността на пастора е статия за сектите в България, публикувана на страниците на „Десант“ наскоро. Не само в Бургас е пълно със всякакви вероизповедания, погледнете какво се случва и в останалите градове на страната, призовават ни пловдивчани.

Кой е пастор Петров?
38-годишният божи служител е председател на Национален християнски център, регистриран в Пловдив, с адрес ул. „Тракия” № 57. Тази организация обаче е тясна за размаха на преподобния и той оглавява и Българска божия църква Християнски център „Жътвата” (да не се бърка с Християнски център „Жътвари”, чиито мисионери действат на територията на Столипиново в Пловдив – б.а.).

Пасторът води миряните заедно със съпругата си Веселина. На сайта на Националния християнски център двамата се описват като „визионери и хора с цел”.
Пак оттам научаваме, че те „вярват в развитието на личния човешки потенциал и в откриването и използването на дадените от Бог умения, способности и дарби”.

Една от дарбите на пастор Светослав очевидно е търговският нюх, тъй като освен божествените си дела той движи общо четири фирми – „Глобал акшън” ЕООД, „Булбакс” ЕООД, а в съдружие със Станчо Рангелов (33 г.) - „Ен Джи Лайф” ООД, която се занимава с производство, търговия и всички незабранени от закона дейности, както и мултилевъл веригата „Сейв къмпани интернешънъл”.

Ортакът Станчо също не е вчерашен
Той е собственик на „Стади 2008” за търговско посредничество и консултантска дейност, хотелиерство и ресторантьорство, работил е и във фирма за дистрибуция на напитки.
Двамата намират много пресечни точки – Станчо е с опит в бизнеса, а пасторът е еднакво убедителен както по време на проповедите си (които са качени на видеоклипове в сайта на Националния християнски център), така и в убеждаването на хора да повярват в неговата компания „Сейв къмпани интернешънъл”.

Фирмата е регистрирана през януари 2010 г., а седалището й е на същия адрес, на който се води „жътварският“ център. Там се издига кокетна къща в американски стил с голям двор, засят с райграс и чимшири.
На това място се помещава и друга фирма на пастора - „Булбакс”. Любопитното е, че в капитала й са апортирани красивата къща, климатична система, дрехи втора употреба, картички, омекотител за дрехи, препарат за петна и други странни непарични вноски.
Вдъхновен от преплитането на божията и търговската промисъл, пастор Светослав бързо набира скорост. Всяка седмица той и Станчо организират презентации на SCI в големите градове у нас. В Пловдив те по правило се провеждат в зала „България” на Конгресния център.

Схемата е внос от САЩ и Германия
Присъстващите, около 300-400 души са предимно безработни, млади хора, отчаяни от кризата и гладни за бързи печалби. Презентацията се прави на огромен екран, от който тече филм за сигурния начин да се забогатее.  После пасторът обяснява, че печалбите идват от оборота при пазаруването в различни магазини, ресторанти, заведения, които са клиенти на SCI.

Първи пред публиката застава Светослав Петров, който обяснява целта на занятието. Става дума за печелене на пари от оборота при пазаруване. Схемата е проста – регистрираш се по интернет и получаваш по куриер своята сейв карта, за която плащаш 50 лева. В нея се трупа личният капитал, а първите печалби идват, ако успееш да привлечеш петима нови членове.
Сиреч, колкото повече хора привлечеш, толкова по голяма е вероятността да спечелиш за себе си.

 „От всички ваши покупки и ежедневни консумации в търговските партньори на SCI получавате договорена отстъпка от 1-30% по вашата онлайн сметка. Сумата се превежда, когато се съберат 10 лева. Имате възможност да получавате и приятелски бонус от 0,5 % върху всички покупки, направени от клиентите, привлечени от вас”, обясняват собствениците на веригата.  
Тя работи с над 530  магазина, аптеки, ресторанти, кафенета, сладкарници, автомивки в страната. Върху преведените в картите пари не се дължат данъци, тъй като те се третират като търговски отстъпки, а не като приходи.

Печалбите са още по-шеметни, ако станеш бизнес партньор, обяснява пред присъстващите в залата Станчо. Купуваш си виртуален бизнес център срещу  600 или 1800 лева, според броя на хората, които ще ръководиш.
Собствениците на  SCI уверяват, че от тези групи на месец може да се изкарат поне 10 000 лв.

А какво печелят те?
В началото на м. г., по данни на компанията, 60% от бизнес партньорите им (към 90 души) са купили пакети от по 1800 лв., за да ръководят 100 души. За това са платили на SCI 162 000 лв. Ако успеят действително да привлекат тези 100 души, това прави 9000 човека, т.е. сумата набъбва като геометрична прогресия.
„Добре, че не се хванах. Имам приятели, който им се вързаха, но избиха парите след като доведоха още много хора”, казва Волков, потребител във форум за мултилевъл маркетинг. „Големи отстъпки на увеличени цени спрямо конкуренцията - важното е да има риби да кълват”, добавя и Веселин.

Някои от бизнес партньорите на SCI се почувствали ужилени и сигнализирали в медиите. В пловдивската прокуратура обаче няма нито един сигнал срещу пастор Светослав и ортака му, показа проверка на ”Десант”. В един от ресторантите, които са партньори на SCI, разказват, че буквално били притиснати да предоставят отстъпка: „Представителите на компанията ни казаха, че ако не приемем, ще отидат при конкуренцията в нашия район. И се съгласихме, а те обещаха да не привличат други обекти в радиус от 1-2 км”.

Самите собственици на „Сейв къмпани интернешънъл” обаче определят идеята си като „гениална”. „В САЩ има множество програми за лоялност, защото американците искат пълна информация, за да спестяват, такъв е начинът им на мислене. У нас тази култура я няма, според статистиката българинът спестява по 3 лв. на месец. Ние видяхме огромна ниша на пазара в тази посока и това ни мотивира да създадем "Сейв къмпани интернешънъл". Смятаме, че проектът е изключително социален, защото помага на хората да спестяват от собственото си потребление”, казват пастор Светослав и Станчо.

И планират в срок от 20 г. да стигнат всяко кътче от света, след като първо се разгърнат в Европа. Смел, но трудно изпълним бизнес план, поради една причина. За разлика от българските власти, които явно поощряват подобен бизнес, в САЩ и Германия тази дейност вече е забранена.



Пастор Светослав и съпругата му Веселина

В категории: Разследвания , Горещи новини

19
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
19
Киро
01.04.2014 18:04:12
2
1
Не смятам, че някой който е дал доброволно парите си е измамен. Никой не го е карал.Но след като ги е дал да не мрънка. Никой не Ви е дърпал на сила да си давате парите. Сега какво, наистина на запад има такива варианти за спестяване, който не му харесва да не участва в тази компания.
18
Кольо
31.03.2014 08:11:51
2
1
Най-смешното е как представят всичко се едно е голям бизнес план, а те неуморно се трудят... Кое се трудите, каква работа сте свършили освен да намерите нови балъци, които да внесат такса??!? нали спестявате, защо трябва да се дават 3000 лв ?!? пълни олигофрени сте, били 14 000 ... голям праз, 14 000 олигофрена
17
Неутрален
10.09.2013 11:55:43
1
0
Така колеги видях коментари от две страни.Аз не заемам позиция само ще ви направ една равнoсметка. Както казват господата от сейф къмпани 50/50 тоест 50 % парите са за компанията и 50 % за клиентите. Така сега сметнете 6000 бизнес партньори х 3000 лв вноска = 18 000 000лв. Сега от 18 000 000 извадим 2 000 000 идват 16 000 000 печалба..така 2 000 000лв според вас 50% ли са от тези 50 на 50...ами тук оставям на Вас да се замислите дали не са ви изльгали. Мисля че това и с елка ще го сметнете. Сега както казват господата 2 000 000 са раздадените суми на 14 000 души. Така излиза че бизнеса не е насочен към отстъпки, а към рибки дето да инвестират парите :)..ами спорен ден и да ви върви бизнеса..аз избрах да съм неутрален по отношение на SCI :)
16
Гюнай
07.08.2013 06:58:07
3
3
(не казваме секта, макар че според Българската православна църква друго понятие за такива организации няма) - а дали според Библията православната църква е нещо различно, а?
Аз съм бивш мюсюлманин. Преди много години, когато все още бях такъв трябваше да ми се развали магия (според един имам) и за целта трябваше три дни да ходя сутрин рано в православната църква и аз да я отключвам. За целта отидох в дома на местния поп, посрещна ме попадията, обясних и за какво иде реч, тя влезе в положение и се съгласи да ми помогне. Три сутрини подред аз я чаках пред църквата тя да пристигне, да ми даде ключа, за да отключа аз и да вляза вътре пръв. На втория ден тази жена не издържа и ми каза "А бе, момче, няма ли да си купиш поне една свещичка да запалиш?" Целта и беше да има паричен оборот, защото те от това се издържат. За това и бяха борбите м/у двата синода за свещоливницата! Питам аз защо в тази толкова много ППППППППравославна църква никой не ми каза нищо за спасение на душата, за прощението на греховете, за това, че Исус е умрял за мен, че Бог ме обича и т.н. Питам: Защо?
А когато отидох в протестантската църква и намерих отговори на всичките си въпроси за живота, когато намерих мир и покой за душата си, всички около мен започнаха да се надпреварват да ме убедят, че Истината е всъщност сектантство. Всъщност сектантство е, да! но за онези, които не я познават.
Много сте жалък господин христов, твърде много. Само човек изпаднал много низко може да надраска такава статия, в която да оплюе нещо, което не познава.
М/у другото, нали знаете, че тайните служби пускат израза секта по адрес на Протестантските църкви, само защото някои от пасторите по онова време са отказали да сътрудничат на ДС. Нали знаете! Стилът, в който е написана тази статия е същият стар комунистически, доноснически стил, имащ за цел само да оплюе, а не да покаже истината. Напълно съм убеден, че и вие сте агент "накой си там"! Смърт на комунизЪма!
И НЕДЕЙТЕ ДА КРИЕТЕ ФАКТА, ЧЕ ДНЕС ИМА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОТЕСТАНТСКИТЕ МИСИОНЕРИ, КОИТО СА ХОДАТАЙСТВАЛИ ЗА НЕЯ ПРЕД ВИСОКАТА ПОРТА В ЦАРИГРАД.
ПОМИСЛИ СИ КАТО УМРЕШ КЪДЕ ЩЕ ИДЕ ДУШАТА ТИ, ЛЪЖЕЦ!
15
Не се зарибявам!
24.07.2013 12:51:45
1
0
SCI,как ще наловите нови рибки, като сте заети да си пишете положителни коментари???? Няма да може да избиете парите, които вложихте при пастора!!!
14
Otvraten
13.07.2013 12:38:43
2
1
Аз също бях измамен с 3000 лв. Мой приятел също. Приятели на мой приятел също и пр. Това е наистина пирамида. Отделно, този т.нар. „пастор“ създава секта, възползвайки се от религиозното невежество на голяма част от българския народ, особено атеистите. Той ги заребява там, след това се прехвърлят в ЕС СИ АЙ и започват да заребяват хора, възползвайки се от факта, че повечето хора обичат парите и са материалисти, отделно и че са в лошо финансово състояние. Този мошеник, който не е пастор, защото няма богословско образование, нито е бил в манастир, макар и протестантски. Не можеш изведнаж да кажеш, че си пастор, та даже и жена му и приятелско семейство, които съставляват пасторски екип. Много скоро тази пирамида ще бъде разбита. Жалко, за религиозноневежите хора в България. Второ, аз влязох, защото приятел, на когото имах много доверие, ме убеждаваше, че може да се прави бизнес. Отидох на презентация и започнаха да ми говорят за едни космически суми, което ме усъмни, но за съжаление преди това бях дал 3000 лв. Моята грешка бе, че първо не отидох на презентация, за да видя, за какво става въпрос. Трето, нарочно слагат всеки път, пред входа на Конгресния център в Панаира лизинговите Бе Ем Вета, за да хванат материалистите, особено тези, които обичат колите. Така се започва. Казват, че вече имало 33 000 души. Второ, едва 1/8 са активни от тях, т.е. купуват си храна дрехи или ходят на кафе за 3-4 лв. Бизнеспартньор над мен ми се оплака, че има в своята мрежа над 150 души, от които са активни само 25 души и от тях печели по 40 лв. месечно. А официално се води, че взима 10 000 лв. Да, ама не. Колите не са техни. Отделно, тези коли харчат страшно много. Ходят на различни презентации с тези коли, като плащат всички разходи те. Е, тогава, къде излиза печалбата. Онези двамата Светльо Петров с жена му и двете му деца, постоянно киснат в Дубай, Станчо рангелов, също е по чужбина. Печелят доста от будалите отдолу. Първите бизнеспартньори са основно момчета от много заможни семейства, но глупави, наивни и алчни. Светльо и Станчо са ги надушили, че имат пари и са ги заребили, та да разработят всичко. Т.е. те също познават много богати... Втората стъпка бе, да започнат да заребяват и бедняците от сектанската му организация „Християнски център жътва“ на ул. Тракия, 57а в гр, Пловдив. Посетих този сайт. Пълни глупости. Все едно гледат американски проповедници, които станаха милионери, а даже и милиардери. Той е сханал много добре начина им на говорене, начинът на промиване намозъка и пр. те се радват, пляскат му и пр. Жалка гледка. Опитва се да каже, че едва ли не неговата вяра е най-правилната и най-истинската. Всичко е тръгнаало от тях., Няма да навлизам в богословски лекции за Християнството, схизмата и многожеството секти, които се появиха. Така, че хора. ВНИМАВАЙТЕ!!! Не се захващайте с тях. Изгорях с 3000 лв. Не посмях да агитирам приятели, защото повече нямаше да ме погледнат!!! А за тези, които са заребени и с промити мозъци, ще пожелая- правете, каквото искте, съсипвайте се, унищожавайте се, но не пипайте мнозинството от българския народ, който е изтрадал и е измъчен. Не се възползвайте от немотията на хората, от проблемите им и пр.
13
Заинтересован
20.04.2013 15:57:27
0
1
Г-н "ужилен от SCI", много Ви моля, ха сега кажете имената на тези, наречени от Вас "хора на компанията, които безцеремонно повтарят, че г-н Петров така ги е учил - т.е. да лъжат и да подмамват хора, само и само да се издигнат на следващо ниво". Предполагам, че ще бъдете конкретен да назовете имената им, ако не за друго, то поне да предпазите такива като мен и други подобни доверчиви хорица. Чакам отговора Ви и предварително Ви благодаря!
12
ужилен от SCI
23.03.2013 12:31:32
2
0
аз съм един от ужилените от хора на компанията, които безцеремонно повтарят, че г-н Петров така ги е учил - т.е. да лъжат и да подмамват хора, само и само да се издигнат на следващо ниво. Същите тези хора, които ме измамиха, изриха път до дома ми да ме убеждават да се включа и 1000 пъти да ми обясняват колко е безопасно да станеш Бизнес партньор и да дадеш 3000лв.и риска ти да е 0.Излъгаха ме и други неща, но за тях по-късно ще разказвам.
Да ама не!!!!! Риска е по-голям от всичко друго, ако ти не си лъжец и измамник и по техните думи "не работиш добре" - т.е. не лъжеш хората добре - си загазил, бате,с двата крака и духаш супата!!!!
Тия немат никаква етика - изментват те докато ти вземат паричките и после минават през теб като булдозер и те замазват за земята, щот вече не им вършиш работа..
Поне аз на такива мошеници попаднах
11
noble
24.02.2013 09:03:36
0
1
Ех, господин Христов, поздравявам ви за прекрасната реклама, която сте направили на господин Петров, съпругата му и другите споменати лица. Поздравления и за прекрасните снимки. Много факти споменати от вас са истина, но повечето не са ...и за съжаление всичко красиво или истинско е замесено с една голяма доза жлъч и клевета...Този така популярен за днешните медии тон, който претендира че на нас читателя е поднесъл истината, не е нищо повече от една прокиснала и миризлива боза, която не става за пиене. Поради тази причина не обичам да чета статии и не станах журналистка- защото обичам и истината и хората и не обичам да се храня с мърша...Да се върнем на вашата тема- живота на един почтен българин, който все още живее и работи в България и иска да направи със своя живот и този на хората около себе си нещо истинско, което да остави следа поколения напред. Твърдя това защото ги познавам лично от 20 години и смея да твърдя, че това са хора с потенциал да променят историята и живота на хората и това е факт. Също е факт, че никой пророк не е признат в собствената си родина. На вас какво да кажа? За съжаление не сте имали шанса да ги познавате от близо... И ви се плаща да драскате клевети с гневно възмущение, това ви е работата...Но всеки "шаран" си избира сам, никой не го зарибява или кара на сила.Мисля, че е време у нас всеки да поеме отговорност за постъпките и думите си и да спре да обвинява и да се оправдава с останалите- много обичаме да гледаме в чуждата чиния. След като с вас имаме толкова общо да обсъждаме живота на един и същи човек, се чудя дали не се познаваме... До нови срещи
10
emo
27.01.2013 10:38:45
1
0
голям сте цирк SCI-ци
9
госпожица
20.01.2013 13:11:46
0
1
предполагам всички които се занимават с МЛМ, знаят че в момента, в който започнат да работят усърдно стават обект на нападки, критики и тн... Не говоря само за сейв къмпани, а изобщо за цялата индустрия и то в целия свят, независимо на кое ниво сте, независимо дали развивате бизнеса си в ейвън, орифлейм, ЛР, сейв къмпани, Global Domains International, вижън и тн.. (много са), независимо, дали сте в българска (което е за предпочитане, разбира се), американска, руска, английска, германска или холандска и тн..МЛМ компания . Така, че усмихвайте се на подобни статии, тях ще ги има винаги и това не е чак толкова лошо, защото знаете, че за да оцелее световната икономика, трябва да има 4 типа хора: наемни работници (тези на заплата с шеф на клавата), тези с малкия и среден бизнес( недоверчивите, тези които си правят всичко сами), бизнесмените (тези, които управляват мрежата и системата) и инвеститорите(хората, които не работят за пари, а парите работят за тях). Не обръщайте внимание на скептиците, те не ви трябват, радвайте се на комисионните си след усърдната работа, на новата си ценностна система, карайте си баварците и се радвайте на живота !!!
8
gotiniq
27.12.2012 09:35:39
0
1
Хаха Той (Журналистът )говори за "българинът"Ха-ха-ха
7
Г-жа
23.12.2012 20:03:39
1
1
На Автора и на Паладин искам да кажа - като на разбирате смисълът и идеята на МЛМ, по добре не изказвайте мнение. За съжаление в България няма отделен закон, който да регламентира този вид дейност, за разлика от много европейски държави, където мрежовият маркетинг действа по отделен закон, и това, че е "тази дейност е забранена" е просто смешно. Ако не виждате по далеч от носа си, не осъждайте хора, които имат много по - успешен модел на мислене и не забравяйте, че мрежовият маркетинг е бизнесът на бъдещето. SCI не са измислили топлата вода, защо не цитирате всички български компании, които имат подобен род дейност, нима SCI са единстени в България, или само за тях са ви платили да плюете? А за това, че има недоволни и неуспели хора в тови вид дейност искам да кажа- "не от всяко дърво става свирка".
6
Паладин
22.12.2012 09:48:28
1
1
Вие , дето сте нападнали така яростно автора на статията или сте от същата шайка измамници , които движат гореспоменатата пирамида наречена ЕсСиАй, или сте от шараните , налапали куката толкова дълбоко , че им е стигнала чак до з.....а ! Вместо да обиждате човека , който си е изложил нещата точно такива каквито са , вземете да се позамислите колко неморално и неетично е , да се лъжат закъсали хора , за да се измъкват от тях пари , които повече никога няма да могат да си възстановят .
5
Галин
18.11.2012 10:39:49
0
1
Господин драскач на пошли статиики срещу двадесет-тридесет лева хонорар, не се чувствам беден и съвсем не съм безработен, затова не мога да присъствам на всеки семинар или обучение, но когато мога го правя именно заради симпатичните хора, с които мога да се запозная и да общувам там. Ако не се сетите какво друго да плюете, заповядайте на някое от обученията и ще имате шанс, ако не да печелите, то поне да спестите от неизбежните си харчове, защото за първото се иска определено ниво на интелигентност и поне 1 година целенасочена работа!
Ако не - ваше право, но не обиждайте тези, които го правят!
4
Г-н
16.11.2012 22:37:24
0
1
Г-н Христов,
проверете си източниците, защото сте жестоко излъгани или напълно грешно осведомени. Аз съм убеден, че в най скоро време ще се извините първо на г-н Петров и г-н Рангелов, и на всички 14000 потребители на SCI, които са повярвали в тази мащабна идея и след време Вие също ще сте част от семейството на SCI. Моля ви, защо трябва да си ограничаваме мисленето като можем да мислим по мащабно, защо трябва да си заключим съзнанието като можем да се усъвършенстваме постоянно. Благодаря..
3
Ал. Алиев
16.11.2012 20:35:56
0
1
Господин Христов,
За сетен път се убеждавам, че в България всеки бърза да плюе вместо първо да проучи. Сигурен ли сте, че сте проучили добре всичко за да изразявате това мнение. Наистина 14 000 потребители вече спестяват от пазаруването си и как според вас тази компания " лъже" потребителите си? Сигурно като им дава шанс да спестяват по 800-1 000 лв на годишна база срещу регистрация от 50 лв! За ваше успокоение или съжаление -никой не е задължен да регистрира никого - може само да си спестява.
Убеден съм, Господин Христов,
Че ако посетите поне една презентация, ще видите, че там няма безработни и отчаяни от кризата млади хора, а точно обратното и ако се опитате да вникнете във философията и маркетинга на SCI ще напишете други думи и може би ще станете част от нас.
Ще се радвам да прочета следващата ви статия, ако си отговорите на следните въпроси: какъв е интереса на 14 000 души (за сега), какъв е интереса на над 600 търг обекти на нац ниво ( за сега), какъв е интереса на SCI, какъв е интереса на държавата от SCI, софтуерни и хардуерни платформи, правност, счетоводност, законност, прозрачност....
Май споменавате, че няма сигнал срещу Г-н Петров и Г-н Рангелов - ами няма! Няма за какво да има!
Моля ви осведомете се, информирайте се и се извинете...
2
госпожа
16.11.2012 16:05:36
0
1
Г-н Автор много се радвам за труда който сте положили за да напишети всичко това но седнете и го прочетете пак.Това е един мащабен проект който вашето атрофирало мозъче не може да разбере,но той не е създаден за хора умрели на 25г и чакащи да станат на 80г за да ги погребат.ТОЗИ ПРОЕКТ Е СЪЗДАДЕН ЗА ХОРА ТЪРСЕЩИ ПРОМЯНА,ТЪРСЕЩИ ЛИЧНОСТНО ИЗРАСТВАНЕ,ХОРА ВИЗИОНЕРИ,ХОРА КОЙТО ИСКАТ ДА ПРОМЕНЯТ СВОЕТО СТОТУКВО.МОГА САМО ДА ВИ БЛАГОДАРЯ И ДА ВИ ПРАТЯ ПОЗДРАВИ ОТ 14000 ДУШИ.
1
човек
16.11.2012 15:35:50
0
1
Г-н Автор,
не мислите ли, че с коментара си в публична медия, обиждате една голяма маса хора, повярвали в една идея, чиято стойност е много висока. Толкова висока, че дребните човечета с граховите мозъчета няма как да погледнат толкова далеч. Не не, не говоря за Вас, да не си помислите, че за Вас говоря, не, не за Вас, нито пък за вестника Ви.
Поздрави на един човек и един вестник от 14'000 човека, повярвали в идеята.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки