Долу ръцете от Ботев и Левски!


Долу ръцете от Ботев и Левски!
17 Август 2012, Петък


Скандалните и нелепи искания на Комисията за защита от дискриминация да се цензурират българските класици


Автор: Десант

в родните учебници поставят под въпрос съществуването на този паразитен орган, създаден да работи целенасочено срещу българския народ, култура, история и традиция. Безумните брътвежи на полуграмотните чиновници от КЗД, че Ботевата поезия „нагнетявала напрежение“, а Васил Левски да бъде изучаван в контекста „закононарушител“ и „смутител на мира“ в Османската империя, доведоха до вълни от протести в социалните мрежи и искане на оставки.

Да се закрие цялото звено пък поискаха независимите депутати Стоян Иванов и Кирил Гумнеров, както и всички патриотични сили в страната. Комисията, която харчи милиони от държавния бюджет за скъпи джипове, е известна с това, че защитава циганите, когато не плащат за получаваните комунални услуги, което е в ущърб на българите. По този начин един държавен орган узаконява дискриминацията спрямо българите, се казва в декларация, изпратена до медиите от ВМРО. Като справка от партията посочват, че отчетените разходи на КЗД за 2011г. възлизат на 2 526 038 лева, а бюджетът за 2012г. е 1 880 000 лв.

От там напомнят на очевидно незапознатите с историята на народа си членове на КЗД, че Христо Ботев е, освен гениален поет, български националреволюционер, загинал в бой за свободата на България по време на въстание срещу турското робство. По време на петвековното турско робство турците-поробители извършват истински геноцид над българския народ, документиран от безброй исторически извори, включително западни такива, чиито автори са представлявали държави-съюзнички на тогавашната Османска империя.

Тези безспорни исторически факти може и да не се харесват на членовете на КЗД Баки Хасанов Хюсеинов, Кемал Еюп Адил и Сабри Салиев Ахмедов, но представителите на ПП ГЕРБ и на президента на България - Ана Владимирова Страшимирова, председател на КЗД, и членове - Ивайло Стефанов Савов, Златина Манолова Касърова-Дукова, София Кирилова Йовчева и Лало Пацев Каменов, би трябвало поне да опитат да проявят историческа грамотност и национално съзнание, а не да раболепничат в угода на лицата Хюсеинов, Еюп и Ахмедов, съветват воеводите.

Тъй като ваденето на Ботев от учебниците е част от процеса по денационализация на българите и псевдоевропейска подмяна на българската история, а този процес е в угода и услуга единствено на Турция и ДПС.

„Оценяваме позицията на министър Сергей Игнатов, че българските класици ще останат в учебниците. И то нецензурирани! Настоятелно го съветваме обаче да не се сърди на реакциите на хиляди и хиляди млади българи във „Фейсбук”, а да си даде сметка, че повечето хора приписват безумията и провокациите на КЗД на него лично и на служителите от неговото министерство, както и на цялото правителство.

Затова отново призоваваме управляващото мнозинство от ГЕРБ да приеме нашето предложение за закриването на КЗД, което ще внесем и като проектозакон в Народното събрание“, се казва пък в отворено писмо на депутатите Стоян Иванов и Кирил Гумнеров.
На мушката на КЗД, припомнят двамата, са попаднали най-големите български класици, които според „експертите по толерантност“ на КЗД са написали текстове, внушаващи религиозна и етническа омраза. Нарочените автори са още Елин Пелин, Георги Райчев, дори и Ангел Каралийчев с разказа „Майчина сълза“…

Решението на КЗК натрапва извода, че ние, българите, трябва да променим не само учебниците си, но и да пренапишем историята си, като премълчим или подменим факти от нея. Настойчиво се прокарва „препоръката“  учебниците да се преработят в  „стандарта за интеркултурно образование“ и „съвременен дух на етническа толерантност“. 

„Ние, българите, никога не сме имали чернокожи роби в плантациите си, но за разлика от „експертите“ на КЗД знаем, че негроидната раса произхожда от Африка. И в огромната си част живее именно там, а не в Америка. Следователно е нелепо да наричаме нейните представители  по целия свят „афроАМЕРИКАНЦИ“. 

Знаем също, че не може да съществува понятие „Свинкс - скулптура”, както е написано на страница 23 в решението на КЗД. За сведение на „защитниците от дискриминация“: Думата „сфинкс“ не произхожда от думата „свиня“ и се пише с „ф“. В забравили историята си свине, гледащи само в копанката си, искат да ни превърнат именно от КЗД“, се казва още в текста, подписан от Стоянов и Гумнеров.


Време е да отсеем плявата от зърното
Огнян Минчев
политолог


Преди време няколко недорасляци от епохата на първоначално натрупване на далаверата обявиха Иван Вазов за остарял, неоригинален и неразбираем за съвременните поколения "от епохата на интернета". Не срещнаха отпор - окуражиха се от безразличието, с което бе посрещната идиотската им теза. Години по-късно един доносчик на ДС и по съвместителство - литературен критик обяви Дядо Йоцо за латентен хомосексуалист - уж се радвал на униформата на нашето, българското войниче, а в същност го опипвал "по-така".

Никой не използва ритника си, за да затвори гнусната уста на доносчика - студията му стана помагало за кандидат-студенти. Сега някаква комисия щяла да скрива Христо Ботев под миндера, да го отстрани от учебните програми, защото не било правилно да не може да гледа "турчин как бесней над бащино ми огнище". Ако тази комисия от политико-коректни фурнаджийски лопати успее да прокара тази низост - обещавам, ще ги пердаша лично и физически.

Как вото ще да става. Избрах да живея в България и детето ми също расте тук. Имунната система на един народ се поддържа от един минимум ценности и идеализъм, без които огърлицата на националната идентичност се къса и разсипва в безвремие и небитие. Опасявам се, че ние вече скъсахме тази огърлица на народната си свяст. Трябва да я събираме отново и да я предаваме на тези, които идват след нас. Тези ценности, този генотип на народната ни свяст не може да съществува без "демодирания" Вазов, без "терористите" Ботев и Левски, ако щете и без Никола Вапцаров, който освен че е бил комунист, е бил и жертвоготовен идеалист, вдъхновен поет и духовно надарена личност.

Националната ни идентичност спокойно ще мине - и ще си отдъхне - без "галъпиращите" соцлиберални осквернители, без фройдистки зацапаната наглост на неколцина литературни доносчици, да не говорим за кохортата чалгаджии, кючекчии и пезевенци от света на шоу бизнеса, политиката, журналистиката и "пазарната икономика" по български.

Време е да отсеем плявата от зърното, защото иначе всички ще бъдем разпиляни без вест и без кост от вятъра на същата промяна, с която злоупотребихме. А иначе - "турчин че бесней" у Ботйова - нека не ви притеснява. Това е онзи, старият, османският турчин, за който днешният турски външен министър Даутоолу нещо много жали напоследък. Но напусто жали - миналото няма да дойде в бъдещето - колкото и да им се иска на неоосманистите в Анкара.




В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Методи Захариев
18.08.2012 12:04:38
0
0
За безсрамието и коварната антибългарска роля на министъра на българската култура Вежди Рашидов

Маските паднаха окончателно. Разбра се, че правителството на ГЕРБ води явна протурска политика. Министърът на културата Вежди Рашидов направи недопустимо изказване по ТВ 7. Трети март не бил за него национален празник, няма Освобождение на България от турско робство – просто две империи се сбили.
Бойко Борисов се прави на нечул и невидял огромния гаф и простащината на Рашидов. В други случаи много бързо реагира, сега трае.
Защото на 22 март ходи на поклонение в Анкара. Заседава заедно с ислямиста Ердоган. Чака потупване по рамото от един откровен българофоб като турския премиер, който открито прокламира неоосманизъм.
Под егидата на Вежди и бургаския кмет Николов ще откриват нов туристически обект – баните на българоубиеца Сюлейман I.
Турски културни центрове в София и Бургас.
Всичко това го пробутва турският агент в кабинета – Вежди Рашидов, който нарече искането за мемориал на избитите през 1877 г. 14 500 невинни българи от Стара Загора от армията на Сюлейман паша „истерия“. Той, „културният” ни министър, вече говори на турски под герба на Република България и псува на български!
За турски подлоги в българското правителство място няма!
Вежди Рашидов – вън от кабинета още сега! Не го ли махне, Борисов ще докаже, че е част от антибългарската политика за турцизация на Балканите
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки