„Денят започва“ с Фидосова и новия Изборен кодекс


„Денят започва“ с Фидосова и новия Изборен кодекс
Искра Фидосова обеща, че в ЦИК нямало да има политически назначения. Ама ако кандидатите не са гласували за ГЕРБ, съгласно идеите на РЗС, не ще могат да станат държавни служители
13 Юли 2012, Петък


В четвъртък „денят започна“ с появата на екрана на националната телевизия на светлия лик на шефката на правната комисия



и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова. В ефира тя се закле, че ще бъде турен край на практиката изборното законодателство да се променя в „12 без 5“ – т. е. в последния момент преди вота. И обеща – каквото ще се коригира, ще се прави до края на септември. След това предложения няма да се приемат.

Фидосова изтъкна, че промените ще бъдат съобразени с препоръките в доклада на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа. С едно „но“ обаче – част от тях нямало да се спазят, щото противоречали на Конституцията. Кои точно и откога от ГЕРБ са се загрижили да спазват основния закон, не става много ясно.

Но с пледоарията си оглавяващата парламентарната правна комисия поясни, че служителите В ЦИК ще бъдат избирани с конкурс по Закона за държавния служител и нямало да има политически назначения. А ако бъде приета поправката „Янев“ - интересно как тогава ще стане това?!



В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки