Започна надпреварата за „Българско събитие на годината в САЩ”


Започна надпреварата за  „Българско събитие на годината в САЩ”
28 Януари 2012, Събота


Редакцията на електронния портал „Еврочикаго“  вече оповести началото на второто издание на конкурса

Автор: Десант

 „Българско събитие на годината в САЩ”. Неговата идея е да се даде повече гласност на успехите с българско участие на територията на американските щати, като така в по-значима степен се привлече вниманието към общностите на нашенци по света.

За събитие на 2010-а миналата година бе определено чрез интернет гласуване дипломирането на първия випуск на възпитаниците на българското училище „Джон Атанасов“ в Чикаго, преминали пълния курс на обучение от първи до осми клас. Те засега са единствените учащи се в цяла Америка с такова постижение. Тържеството за завършването им бе почетено лично от сина на великия учен с български корени и патрон на школото Джон Атанасов – младши.

Сред претендентите за приза „Българско събитие на 2011 г. в САЩ“ сега са: Първият български събор в Чикаго, честването на Деня на Левски в Чикаго, както и поклонението пред паметника на Апостола във Вашингтон, прекосяването на САЩ с колела от българи, турнето на Бербатов и „Манчестър юнайтед“ в САЩ, а също и избирането на Стефани Червенков за „Мис Тийн Мериленд 2012“, която пребори конкуренция от над 800 от най-красивите момичета в нейния щат.

На въпроса на журито, какво ще каже за себе си тя отговори без да се замисли: „Аз съм 100 процента българка“. Тази година на нашето момиче предстои да се бори за челното място и  във финала на конкурса „Мис Тийн САЩ“. 


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки