Над 800 души учредиха новата партия за спасение на България


Над 800 души учредиха новата партия за спасение на България
24 Май 2011, Вторник


Седемнайсти май е денят, в който честваме паметта на светите мъченици, загинали в кървавото Баташко клане след потушаването на Априлското въстание.


Автор: Десант

Тази дата бе включена в календара на Община Бургас благодарение на общинските съветници от групата на Независимите. Точно този ден бе избран за още едно знаково събитие, което ще промени най-новата ни политическа история.
 На 17 май от Бургас тръгна Национален фронт за спасение на България. Над 820 души от цялата страна изпълниха спортна зала „Бойчо Брънзов“ в ж.к. „Зорница“. Желаещите да се включат в учредяването на новата партия пристигаха до самия край на заседанието. Доведе ги липсата на досегашен политически субект в България, който да поведе истинска битка за националното спасение на българския народ.
Хората дойдоха с надежда за промяна, за възраждане на българщината, с очакване за такава национална политика, която да не слугува на чужди интереси. Дойдоха тези, на които телевизия СКАТ е извоювала доверието им.
Заради огромния интерес и несекващия поток от хора, учредителното заседание започна с час по-късно от предварително обявеното начало. С минута мълчание в памет светците, загинали за свободата на България.
Групи от Варна, Шумен, Асеновград, Пазарджик, Пловдив, Враца, Свиленград, Ловеч, Чирпан, Стара Загора, Видин, Добрич и много други градове останаха до края в залата въпреки късния час, за да участват в приемането на устава на НФСБ и в избора на ръководство.
Председателите на Национален фронт за спасение на България за трима – собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, съдружникът му и управител на софийския офис на телевизията Данчо Хаджиев и водещият на предаването „Паралакс“ Валентин Касабов.
За секретар на партията форумът единодушно избра Мария Петрова – жената, която основно изнесе на гърба си цялата техническа подготовка по учредяването на НФСБ.   
В Националния политически съвет влизат 19 души – общинските съветници „Независими“ от Бургас и водещи на предавания на телевизия СКАТ, които са не само познати на публиката, но и са доказали, че могат да работят последователно за интересите на България. Имената им са Гинка Дянкова, Здравко Сталев, Ивайло Стаматов, Петьо Георгиев, Велизар Енчев, Стефан Солаков, Любомир Желев, Силвия Трендафилова, Мария Цветкова, Венцислав Тоцев, Валентин Фъртунов, Севдалина Пенева, Георги Костадинов, Ангел Божидаров и синът на писателя Николай Хайтов – скулпторът Александър Хайтов.
За членове на Национална контролна комисия бяха избрани Християн Митев (председател), Петър Петров и Цветан Стойчев.
Мотото на новата партия са думите на Николай Хайтов, поставил началото на национализма в най-новата ни история – „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“. С бурни аплодисменти бе приветствано утвърждаването на „Шуми Марица“ за химн на НФСБ.
„Сега поставяме началото. Ясно е, че няма да стане всичко изведнъж, като с магическа пръчка, но борбата трябва да бъде продължена и с политически средства, а не само от телевизионния екран. Тази партия е отговор на хилядите зрители на телевизия СКАТ, които казват – дайте да направим нещо. Ето, ние им даваме алтернатива – да им предложим политически решения. Да се опитаме на местно и национално равнище да прилагаме нашата политика – общите виждания на телевизия СКАТ“, каза на влизане в залата Данчо Хаджиев.  
В програмата на новата формация са заложени принципи за обединение около патриотичната кауза, подкрепа на източното православие, радикални реформи в здравеопазването и образованието.
До учредителното събрание бяха изпратени и прочетени в залата поздравителни адреси от името на кмета на Община Бургас Димитър Николов, от Българско национално движение ВМРО, от председателя на партия „Средна европейска класа“ Георги Манев, от ПП „Социална солидарност“, Съюза на репресираните, Отечествената партия, Гражданско сдружение за обединена България.

Те повярваха на Национален фронт за спасение на България
Николай Николов от София:
Националният фронт за спасение на България е алтернатива на всички онези негативни процеси, които се случват сега в страната ни. Надявам се, че новоучредената политическа сила ще поеме по нов път и нещата ще се променят към добро. Националният фронт за спасение ни дава нова надежда за България.
Кирил Георгиев Стойчев, независим общински съветник в Гоце Делчев:
Подкрепям принципите на новата партия, по същество те изповядват идеите на телевизия СКАТ за благоденствие на България. Волен Сидеров излъга нашите очаквания, разочарова народа, като превърна патриотизма в доходен семеен бизнес. Затова е време да се сложи край на лъжата, в която фамилната Атака превърна национализма. Националният фронт за спасение на България ще направи това.
Иванка Зафирова от Бургас: Гласувах за г-н Симеонов още на изборите за кмет. Защото той е достоен българин. Доказа това и като председател на общинския съвет. Тогава направи много за Бургас. Вярвам, че сега Националният фронт за спасение на България ще помогне за просперитета на страната ни. Затова съм тук, да изразя подкрепата си към новата партия. За мен е чест, че ще бъда част от учредяването й.
Катя Желязкова от Бургас:
Подкрепям Националния фронт за спасение на България  - защото съм българка, защото съм учител и милея за българската култура и образование. Смятам, че именно тази политическа формация ще може да ни обедини. Идеолозите на Нациалния фронт са помогнали на много българи. И за разлика на властимащите, тяхната цел е защита на народа. Имам внуци, и искам те да живеят в България. Да живят достойно като българи.
Апостол Стоянов от Бургас:
Чакам това сдружение от 20 години. Точно с такова хубаво име - Национален фронт. Името не е случайно. Защото когато борбата се води на толкова широк фронт - победата е неизбежна. А това е победа за България. Дребни риби като Атака нямат място тук. Прегръщам горещо идеите на новата партия. И за мен е чест и привилегия да присъствам на учредителното събрание. Това е пътят.
Аспарух Петков от Бургас:
Реших да подкрепя Националния фронт за спасение на България, защото смятам, че само тази партия има куража и силата да се пребори с неправдата. Тя има волята да  наложи нов морал в политиката, да реформира прогнилата съдебна система, да направи промени в сферата на здравеопазването, за да защити обикновения гражданин.
Симеонка Кожухарова от Бургас:
Народът е омерзен и отвратен от настоящата ситуация в България. Затова очаквам именно тази нова политическа формация да спаси България. Затова съм тук. Тази партия ще донесе промяната и ще обедини българския народ в една обща кауза - това е каузата за спасението на България. Вярвам на г-н Валери Симеонов, на хората около него, вярвам на най-българската телевизия СКАТ.
Боян Енчев от Бургас:
Считам, че тази партия отдавна трябваше да се появи на политическата карта в България. За мен това е исторически момент. Очаквам именно Национален фронт за спасение на България да постави новото начало в развитието на страната. Много сме лъгани през последните години, вярвали сме, че страната ни ще тръгне по друг, правилен път. Още вярваме. Затова съм тук.   
Мишо Буланов, от Бургас:
Избрах Националния фронт за спасение на България, защото се идентифицирам с принципите на тази формация. Подкрепям напълно идеята за ограничаване на избирателните права на всички ония, които не могат да четат и не могат да пишат на български език. Вярвам, че тази партия ще е по-истинска от всички останали политически формации, които изпратиха България на дъното. Сега Националният фронт може да посочи пътя на страната ни - а той е напред и нагоре.
Любомир Иванов от София:
Вярвам, че това е единствена партия, която може да спаси България. А СКАТ е единствената телевизия, която се бори против турцизацията и циганизацията на страната. Единствената телевизия, която защитава българите в собствената им държава. Помня кампанията в подкрепа на граничаря Михаил Цонков, подписката против членството на Турция в ЕС, така че вярвам на Валери Симеонов, на цялото ръководство на телевизията. Това е единствена алтернатива за спасението на България.



Последни уточнения преди учредителното събрание на НФСБ между Валери Симеонов (вдясно) и Валентин Касабов. Залата зад тях вече е препълнена Управителят на софийския офис на СКАТ Данчо Хаджиев приема поздравления от хората, дошли в Бургас специално за учредяването Желаещите да попълнят декларации за членство използваха всяко ъгълче от спортната зала, дори кафенето в нея Мария Петрова (вдясно) зорко следеше целия процес по време на форума. Тя е жената, която основно изнесе техническата организация на НФСБ

В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки