С галоши и ботуши към „Мартенските музикални дни“


С галоши и ботуши към „Мартенските музикални дни“
Тези разкопки трябва да преодолеят русенци, нагиздени с фракове и дълги рокли, за да посетя концертите на „Мартенски музикални дни“ в Русе
27 Март 2011, Неделя


Предпразнично веселие цари из музикалните среди на Русе. Любителите на класиката в дунавския град стягат чепици за започналия на 16 март традиционен международен фестивал в дунавския град. През тази година подготовката им за посещение на концертите в Голямата зала на емблематичната сграда на Доходното здание е специална.

Най-запалените фенове на класическата музика вадят от килерите галоши и високи



Автор: Иван Ванев

рибарски ботуши, за да могат да изгазят през калта около входа на старата сграда. Веднъж достигнали заветния праг, по-предвидливите меломани стискат под мишница домашни чехлички, за да се преобуят в салона на Театъра.

След края на концерта, запрятайки дългите си рокли и фракове, кавалери и дами отново напъхват краката си в гумените обуща, за да се доберат читави до някоя „суха” територия.

До конфузната ситуация около традиционния за Русе фестивал „Мартенските музикални дни“ се стигна заради царящите наоколо разкопки. В момента централният градски площад на Русе е в ремонт, който се прави по спечелен проект за 10 млн. лв., като идеята е да се положи ново окабеляване и тръбопроводи, а след това да бъде подменена и настилката.

Срокът, в които центърът на града трябва да добие нов облик, е до края на август. В средата на март, районът около Доходното здание все още е като бомбардиран. В него щъкат багери и булдозери, а работници продължават да къртят стария плочник, стеснявайки все повече пешеходните зони за русенци.

Точно в навечерието на традиционния мартенски фестивал усилието бе хвърлено да се премахне площадната облицовка тъкмо около Доходното здание.

Ако не дай си Боже плисне и някой дъжд – нещо напълно нормално за мартенското време в Русе, има опасност калта напълно да погълне любителите на класиката.



В категории: Коментари , Горещи новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки