Странджанско село остана без вода, неизвестни са източили язовир "Василева кория"


Странджанско село остана без вода, неизвестни са източили язовир "Василева кория"
15 Август 2017, Вторник


Кметът на Момина църква Огнян Огнянов научи за скандала от Десант, тепърва ще подава сигнал на отговорните институции

Автор: Светлана Николова

Неизвестни засега лица са източили водата от язовир, който снабдява странджанското село Момина църква с питейна вода. Две огромни тръби, Ф 150, са вкопани в земята и извеждат всичката вода към нивите със слънчоглед в непосредствена близост.За безпрецедентния случай ни алармираха хора от селото, които случайно са се натъкнали на пресушения язовир. Привлякла ги миризмата на леш в района. Пълно е с умряла риба, язовирът прилича на блатна локва, съобщават очевидци, които изпращат и снимки.

Кметът на селото Огнян Огнянов не знаеше нищо за случая, но предположи, че тръбите били монтирани от арендатора на водоема, за да източват водата при форсмажорни обстоятелства – топене на снегове и проливни дъждове, каквито обаче през последните месеци не е имало.Местни хора имат обаче друга версия – община Средец е подписала договор за аренда с нов наемател, а старият си отмъстил, като изпразнил язовира.

От началото на лятото в Момина църква тече подписка срещу кмета Огнян Огнянов заради постоянните проблеми с водата в селото.

През юли дори е имало режим. Най-ощетени са крайните къщи, които се намират на по-високо място. До тях вода почти не стига, оплакват се хората.

Преди дни кметът обяви, че ще води експерти от ВиК, които да ни обяснят „научно“ защо нямаме вода. Ако обаче се окаже, че причината е в източването на язовира, това е престъпна бездействие от негова страна, коментират потърпевшите.

Кметът на Средец Иван Жабов не отговаря на телефона си.

Подробности по случая можете да прочетете ето тук: Язовир „Василева кория“ край Момина църква източен криминално


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Жител
15.08.2017 10:17:03
0
0
Пълни глупости...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки