Заради доставката на ядрено-магнитен резонанс променят временно транспортната схема на Бургас


Заради доставката на ядрено-магнитен резонанс променят временно транспортната схема на Бургас
30 Ноември 2021, Вторник


Реолганизацията на пътното движение засяга ул. "Демокрация"

Автор: Десант

Налага се утре, сряда, 1 декември, в часовете от 09.00 до 15.00, автобусите от градския транспорт да се движат не в своята специална лента по ул. „Демокрация“, а заедно с останалите автомобили. Това важи за отсечката от кръстовището с бул. „Сан Стефано“ до кръстовището с ул. „Ген Гурко“.

За използването на спирка „Сан Стефано“ на ул. „Демокрация“ – след кръстовището с бул. „Сан Стефано“ в посока ул. „Ген. Гурко“ – автобусите ще спират на местата за паркиране от Синята зона срещу нея, като ще бъде осигурен пешеходен достъп за преминаване.

Причината за тази временна промяна е свързана с доставката и сложното разтоварване на скъпа модерна медицинска техника за ДКЦ 2 – бившата Трета поликлиника. Утре в Бургас пристига чисто нов Ядрено-магнитен резонанс, модел Magnetom Lumina, произведен тази година. Цялата система тежи над 7 тона. Превозът на апаратурата се осъществява с камион на производителя „Сименс“. Разтоварването ще стане с автокран.

След монтаж и калибровка, очаква се новият ЯМР да заработи с пациенти в началото на следващата година. Междувременно Община Бургас осигури средства и в момента изпълнява проект за цялостно саниране на сградата, в която се помещава ДКЦ 2.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки