Вятърът в Бургас достигна скорост до над 80 км/ч, има паднали дървета (СНИМКИ)


Вятърът в Бургас достигна скорост до над 80 км/ч, има паднали дървета (СНИМКИ)
29 Ноември 2021, Понеделник


Бурята стана причина да бъдат преустановени маневрите на плавателните съдове в Бургаския залив

Автор: Светлана Николова

Над 20 сигнала за паднали клони и дървета са получени в първия ден на седмицата в дежурната стая на Община Бургас. Причината е ураганен вятър, чийто порив в ранния следобед стигна до над 80 километра в час или 22 метра в секунда.

От местната администрация предупредиха гражданите да не се движат в близост до стари големи дървета като един от кипарисите на Автогара Запад, който се е сцепил от силата на вятъра.



Дървото много бързо беше отстранено, за да се предотврати евентуален нещастен инцидент в оживения район, видя Десант.

„Това е четвъртият сигнал, на който реагираме. Сутринта имаше още два в централната градска част и един по пътя Бургас – Крайморие, където паднало дърво беше паднало напречно на шосето. Всичките дървета са отстранени, за съжаление до едно бяха здрави. Отпадъкът е извозен, нямаме пострадали имущество и граждани“, обясни Николай Димчев от поддържащата фирма в тази част на Бургас.

Подобен инцидент е имало и в Меден рудник, където са работили други негови колеги. За щастие пострадали хора и автомобили и там няма.


Ураганният вятър поде като перце тази охранителна будка на пристанището и я обърна на покрив. За щастие вътре нямаше хора

Силният вятър стана причина още в ранните часове да бъдат преустановени всички маневри в Бургаския залив и товарните дейности на Пристанище Бургас. Вълната в залива достигна до 3 бала.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки