Двуезичен каталог представя близо 50 ценни икони от богатата колекция на бургаския исторически музей


Двуезичен каталог представя близо 50 ценни икони от богатата колекция на бургаския исторически музей
Снимка: РИМ-Бургас
16 Ноември 2021, Вторник


Изданието е реализирано по програма на културното министерство за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства

Автор: Десант

„Икони от бургаския музей" е озаглавено двуезично издание, което представя всички експонати от иконната сбирка на Историческата експозиция в Бургас, както и няколко култови изображения от фонда на институцията.

Каталогът е реализиран по програма на културното министерство за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства. В него са включени 48 ценни експонати от колекцията с прекрасни възрожденски икони, която притежава бургаският музей.

Те са презентирани в каталога не само с пълноцветната си фотографска репродукция, но и с всички данни за своя размер, произход, характеристики и специфики на изображението, както и името на зографа, който е изографисал съответния божествен образ или сцена.

Каталогът може да бъде закупен от Историческия музей в Бургас, където може да бъдат разгледани и оригиналите на ценните икони, повечето от които са изписани в края на XIX век.


В категории: Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ELODIE KOWALSKI
18.11.2021 05:55:09
0
0
Големи или неочаквани разходи могат да се промъкнат на всеки. Получаването на личен заем за неочаквани финансови затруднения може да бъде трудно, дори без лоша кредитна тежест да ви тежи. Къде можете да отидете, когато имате нужда от заем в Европа? Отговорът е CREDITMUTEL чрез creditmutelhome@gmail.com!

Когато на прага ви се появят неочаквани разходи, позволете на CREDITMUEL да ви помогне да намерите покритие. Заемът от тази страхотна организация може да бъде решението, от което се нуждаете , за да не бъдете претоварени, когато разходите за ежедневния живот започнат да се трупат. Днес ви е предложено перфектно решение, кандидатствайте за заем днес от 3000 до 5000000 евро с годишна лихва от 5%. Възползвайте се от възможността веднага и се свържете с нашата поща за бърз отговор чрез creditmutelhome@gmail.com. Ние сме винаги отворени.

Животът може да бъде труден и затова сме тук, за да намалим натиска. Вземането на заем чрез CRREDITMUTEL е супер бързо и лесно. Независимо дали става въпрос за личен заем, заем за кола или бизнес заем, нашата цел е да бъдем най-добрият онлайн заем в Европа. Насладете се на нов и по-добър начин да вземете заем, когато се свържете с нас чрез creditmutelhome@gmail.com.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки