Облагородиха по проект за финансиране на граждански инициативи зоната около музей „Къкринско ханче“


Облагородиха по проект за финансиране на граждански инициативи зоната около музей „Къкринско ханче“
Снимка: Община Ловеч
26 Октомври 2021, Вторник


Поставени са масивни саксии с цветя, които да изпълняват двойна функция: като ограничителни колчета за автомобилите и като приветливи цветни оазиси

Автор: Десант

„Музеят е не само паметник на културата и ценен исторически обект - той е сърцето и душата на нашето село, културен и социален център на населеното място.“ Така жителите на ловешкото село Къкрина мотивират своята инициатива за освежаване на центъра на селището.

Проектът се нарича „За Апостола - проект за облагородяване и обезопасяване на зоната около музей „Къкринско ханче“ и резултатът от него вече е налице. За целта са похарчени само 939 лева.

Той е един от договорите за финансиране на граждански инициативи от Сдружение „Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации“. Спечелилите бенефициенти са шест на брой: екопътека „Змеева чешма“, с. Лешница; „На раздумка и кафе в центъра на с. Радювене, община Ловеч“, „Градинката - красивото лице на с. Брестово“, „Да облагородим спортния терен в Умаревци“, и „За село Горан и хората“.

Всеки един от проектите е на стойност до 970,00 лева със срок на изпълнение 30 октомври 2021 г.

В Къкрина е създаден по-привлекателен облик на възловото място, с приветлив и цветен вид на съществуващата структура. Повишава се и нивото на пътна безопасност за посетители и жители на селото.

За целта са поставени масивни саксии за засаждане на растения, които да изпълняват двойна функция: ограничителни колчета за автомобилите и приветливи цветни оазиси за радост на посетители и жители на Къкрина. Засадени са обилно цъфтящи медоносни растения.

Поставени са 10 масивни саксии/кашпи по продължението на тротоарите на музея. Засадени са слънцелюбиви растения, като всяка саксия е с еднороден облик, за да се постигне атрактивно оформление на зоната.

Почистването и поставяне на контейнерите, вкл. метене, отстраняване на бурени и други отпадъци,  е станало през август т.г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки