Край село Буново създават Долина на дарителите


Край село Буново създават Долина на дарителите
Снимката е илюстративна
25 Октомври 2021, Понеделник


В тези трудни за розопроизводството времена, хора с големи сърца не останаха безразлични и даряват средства за спасяване на вековния символ на България – българската маслодайна роза

Автор: Десант

2021 г. е поредната тежка година за розопроизводителите в България, но е и пример как ние, обикновените хора, можем да застанем рамо до рамо и да покажем, че когато сме заедно, всичко е възможно.

Именно в тези трудни за розопроизводството времена, хора с големи сърца не останаха безразлични и даряват средства за спасяване на вековния символ на България – нашата маслодайна роза, в кампанията „SOS Българска роза“.



Като символ на тяхното дело и в памет на тежката криза в розопроизводството, сдружение „Българска розова долина“ открива Долината на дарителите на кампанията „SOS Българска роза“.

Първи тук своята роза на 30 октомври ще засади Владимир Стоянов – розопроизводител от с. Буново и инициатор на кампанията. В деня на откриването първокласни стръкове от маслодайната Роза Дамасцена ще засадят и момичетата от „Сдружение на Жените мотористи ЕМПауърд България“.

Събитието ще започне в 15,00 ч. в с. Буново, на ул. „Розара“ 1, до розоварна „Средногорска роза“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки