„Златният глас на Странджа“ Милка Андреева посрещна 70-годишен юбилей с автобиографична книга


„Златният глас на Странджа“ Милка Андреева посрещна 70-годишен юбилей с автобиографична книга
01 Октомври 2021, Петък


Тя отбеляза събитието заедно с приятелите си от групата за автентичен фолклор „Веселите баби“ в пенсионерския клуб в Черноморец

Автор: Диана Славчева

В първия октомврийски ден, когато своя празник отбелязаха възрастните хора, песионерският клуб в Черноморец стана домакин на още едно тържествено събитие. Гласовитата странджанска народна певица Милка Андреева  отбеляза с приятелите си от морското градче своя 70-годишен юбилей.

Голяма част от присъстващите бяха певци от черноморската група за автентичен фолклор „Веселите баби“, с които Златният глас на Странджа печели през 2016 година сърцата на публиката на Международния фолклорен фестивал в италианския град Сермионе. Заедно с юбилярката те се поздравиха с няколко хубави странджански песни.

По стечение на обстоятелствата на  датата 1 октомври, на която народната певица празнува рождения си ден, е роден и ангелогласният Йоан Кукузел и този ден се чества като Международен ден на музиката. Но няма нищо случайно, защото, както казва самата Милка Андреева: „За мен музиката е живот. За мен музиката е всичко“. 

В деня на своя юбилей народната певица пое в ръцете си и първия екземпляр на току-що издадената й автобиографична книга „Златният глас на Странджа“. Живот и творчество, отдадени на песента“.



Редактор и съставител на изданието е репортерката в телевизия СКАТ Теодора Иванова. То проследява житейския път на златния странджански глас, както и дългата й творческа кариера. Читателите ще разберат от страниците му каква е цената на постигнатите от певицата успехи и ще съпреживеят нейните съкровени спомени. 

В книгата „Златният глас на Странджа“ своето мнение за творчеството на Милка Андреева споделят редица именити български народни певци и известни личности. В нея са публикувани и много архивни снимки, както и текстове на народни песни от репертоара на певицата.

Изданието е придружено и с компакт диск с избрани нови и стари песни в изпълнение на юбилярката.

За юбилейния си рожден ден Милка Андреева получи много поздравления и цветя от своите приятели от Черноморец, които споделиха празника й и го направиха незабравим.




В категории: Добри Вести , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки