Лекар от Бургас с абсолютен рекорд по поставени ваксини срещу ковид


Лекар от Бургас с абсолютен рекорд по поставени ваксини срещу ковид
21 Септември 2021, Вторник


Ваксините са единственият начин да си върнем нормалния начин на живот, категорични са лекарите

Автор: Светлана Николова

Общопрактикуващ лекар от Бургас е поставил над 3000 ваксини срещу Ковид-19 на свои пациенти. Това е своеобразен рекорд за България, до момента нито един негов колега в страната не се доближава дори наполовина на неговия резултат. Д-р Пламен Панайотов бе отличен за успешната кампания от здравния министър преди месец.

Днес грамоти за постигнати резултати и съпричастност към ваксинационната  кампания получиха екипът на имунизационен кабинет към РЗИ-Бургас и общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска. Отличията, от името на министъра на здравеопазването, връчи областният управител проф. Мария Нейкова.

„Високите резултати, постигнати по отношение на поставения брой ваксини, говори за доверието на Вашите пациенти. За съжаление, дефицитът на доверие е сред причините страната ни да изостава в имунизационната кампания. Споделяйте опит с колегите си. Необходима ни е пълна мобилизация, за да се справим“ – каза областният управител по време на награждаването и допълни, че личният авторитет на всеки лекар е от особено значение в борбата с фалшивата информация.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров получи грамотата от името на колегите си в имунизационния кабинет. Там, от началото на годината, са поставени 26 547 дози от одобрените ваксини. Екипът на здравната инспекция работи от ден първи на кампанията при пълна мобилизация. „Колегите не са почивали, дават всичко от себе си, за да бъдат полезни на обществеността. Благодаря им. Ваксините са единственият начин да си върнем нормалния начин на живот. Страните в Европа са със средна ваксинация между 75 и 90%.“ – с тези думи Паздеров прие грамотата, подписана от министър Стойчо Кацаров.

Общопрактикуващият лекар д-р Румяна Каменска, която работи в Клиника „Бургас“, е сред медиците в страната, в чиято практика са поставени най-голям брой ваксини. Техният брой за периода от 1 януари 2021 г. е 712. Грамотата от нейно име прие колегата й д-р Деспа Георгиева.

На церемонията присъства и д-р Пламен Панайотов.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
бабаяга
22.09.2021 05:29:58
0
0
Да си постави трета доза, евентуална четвърта слец 800 000г. и т.н.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки