Наложиха най-тежката мярка за неотклонение на трафикант на мигранти


Наложиха най-тежката мярка за неотклонение на трафикант на мигранти
17 Септември 2021, Петък


Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок

Автор: Десант

Районен съд - Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Румен Г., привлечен като обвиняем за трафик на мигранти.

Той е задържан на 15 септември при опит за прекара през страната 38 мигранти от Афганистан и Пакистан, преминали границата на Република България в нарушение на закона. Мъжът ги превозвал срещу заплащане с товарен автомобил марка „Пежо“, който бил наел за целта.

Според Бургаският районен съд от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на предявеното му престъпление, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 5000 лева до 20 000 лева.

Налице е и реалната опасност Румен Г. да извърши друго престъпление ако не бъде задържан. Основанията за това съдът изведе от изключително високата обществена опасност на извършеното от дееца престъпление, а имено подпомагането на голям брой чужденци от Афганистан и Пакистан - 38 на брой, да преминат през територията на Република България.

От друга страна „множеството задгранични пътувания на обвиняемия действително са също индиция за това, че той осъществява десетки пътувания в чужбина с много кратък период между влизане и излизане през държавната граница на Република България и вероятно не за първи път извършва такава дейност, което обстоятелство сочи на високата обществена опасност и на самия деец“, пише в мотивите си Районен съд - Бургас. Това от своя страна обосновава и извода за наличието на реална опасност Румен Г. да се укрие, се казва в мотивите на съда да наложи най-тежката мярка, предвидена в закона.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
AvtonomijaZaTaraklija
21.09.2021 09:25:51
0
0
1. Не разбирам защо България или Българската Православна Църква не изискват от Румъния да ви върне всичките мощи на Свети Димитър Басарбовски (български светец или поне светец, роден в ДНЕШНА България, а не в Северна Добруджа или другаде!!!), познат в Румъния като Свети Димитър Новият или Свети Димитър БасарАбов (без "-ски", и с допълнителен "-а-" между "р" и "б" в името Басарбово/Басарбовски, така че името на румънски звучи много подобно на името на историческата област Бесарабия (на румънски Басарабия)).
Този светец от столетия е светеца-покровител на румънската столица Букурещ.
В религиозна румънска книжка която притежавам Viata, acatistul si paraclisul Sfantului cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor (=Животът, акатистът и параклисът на Свети Димитрий Нови, Покровител на г. Букурещ, 2013 г.) пише че някой си търговец Хаджи-Димитър (българин от Букурещ?) е помолил руските войски (под командването на генерал Салтыков/Салтиков, които бяха били победени от османците във войната от 1769 до 1774 г. и се намираха тогава в Букурещ, на техния път на връщане към Русия, като Букурещ и цялото Влашко и Молдова бяха автономни територии на Османската Империя) да остави мощите на Свети Димитър Басарбовски в Букурещ като обезщетение за щетите които Влашко беше претърпяло през онази война (въпреки че щетите бяха нанесени не само от руската армия а и от османската??? но, както и да звучи нелогично, така пише в тази книга, изцяло посветена на Свети Димитър Басарбовски).
Вероятно според международното право България или Българската Православна Църква нямат право да изискват мощите на Свети Димитър от Румъния/Румънската Православна Църква, ОБАЧЕ Румънската Православна Църква като институция на Бога и "колежка" по православието с Българската ("съ-православна") би следвало да ви върне всичките мощи на този светец.
Особено след като светецът се е родил извън пределите на Южна Добруджа, тоест в село Басарбово, Русенско което не е било в състав на Велика Румъния (това като допълнителен аргумент за да се убедят румънските свещеници че Светецът няма нищо общо с Румъния).
2. Етническо-териториална автономия за българите в независимата страна Молдова, по подобие на Гагаузия, която е автономна етническа област в състав на тази държава от десетилетия.
Особено щом Молдова иска да стане член в НАТО и ЕС и България има право на вето!!!
3. Много скорошна българофобска статия в румънски онлайн вестник от Северна Добруджа (Ziua de Constanta/Зиуа де Констанца = Кюстенджанският Ден):

https://m.ziuaconstanta.ro/fondul-documentar-dobrogea-de-ieri-si-de-azi/articol/dobrogeadigitala-teodor-plesu-o-pilda-vie-de-abnegatie-si-patriotism-in-dobrogea-4615.html

Румънски документален филм за разпарчосването на Велика Румъния през 1940 г. от съседите-"крадци" България, Унгария и Съветски Съюз

Romania in al II-lea Razboi mondial - 2. Romania ciopartita

https://www.youtube.com/watch?v=Ho8xheM6MgQ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки