HERA ще се казва новият орган на ЕК за готовност и реакция при извънредни здравни ситуации


HERA ще се казва новият орган на ЕК за готовност и реакция при извънредни здравни ситуации
16 Септември 2021, Четвъртък


Този орган ще бъде създаден като вътрешна структура на Европейската комисия

Автор: Янко Крумов

Европейската комисия създава Европейски орган за готовност и реакция при извънредни здравни ситуации (HERA), за да се предотвратяват и идентифицират извънредни здравни ситуации и да се реагира бързо на появата им.

Благодарение на HERA ще можем да предвиждаме заплахи и потенциални здравни кризи чрез събиране на данни и изграждане на необходимия капацитет за реакция. Когато се озовем в извънредна ситуация, HERA ще подсигури разработването, производството и разпространението на лекарства, ваксини и други медицински мерки за противодействие (например ръкавици и маски), за които имаше най-остър недостиг по време на първата фаза от действията при появата на коронавируса.

HERA е основен стълб на Европейския здравен съюз, обявен от председателя Фон дер Лайен в нейната реч за състоянието на Съюза за 2020 г. Този орган запълва празнина в реакцията и готовността на ЕС при извънредни здравни ситуации.

За да се осигури бързо стартиране на HERA и надграждане на инкубатора HERA, започнат през февруари 2021 г., органът ще бъде създаден като вътрешна структура на Комисията. Той ще заработи напълно в началото на 2022 г. Неговите функции ще бъдат преразглеждани и адаптирани ежегодно до 2025 г., когато ще бъде извършен цялостен преглед.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Rumynofoba
16.09.2021 13:11:57
0
0
Румънски документален филм за разпокъсването (разчленяването) на Велико Румънско (Велика Румъния) от Съветски Съ юз, Унгария и България ("съседите-крадци"):

Romania in al II-lea Razboi mondial - 2. Romania ciopartita

https://www.youtube.com/watch?v=Ho8xheM6MgQ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки