Фабрис Лежери ще инспектира българската граница с Турция


Фабрис Лежери ще инспектира българската граница с Турция
Фабрис Леджери
14 Септември 2021, Вторник


Визитата на зпълнителния директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана е във връзка с очаквания натиск на мигранти

Автор: Десант

Изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Frontex) Фабрис Лежери ще посети България. Той ще се срещне със заместник-министъра на вътрешните работи Венцислав Катинов, с главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов, съобщават от пресцентъра на Райанната дирекция на МВР в Бургас.

В програмата на посещението е предвиден оглед на българо-турската граница. Част от темите за разговорите са свързани с дейността на Frontex в региона и със сътрудничеството на Агенцията с българските гранични власти.

Преди дни, в интервю за Ройтерс, Фабрис Леджери каза, че от агенцията очакват мигрантска вълна от Афганистан, както през досегашните маршрути през Турция и Гърция, така и през нови места като Беларус.

По думите му сега Европа е много по-добре подготвена за връщане на хора, които нямат легален статут или които биха се представили за идващи от Афганистан например, отколкото при бежанската криза през 2015-2016 г.

Лежери предупреди, че може да се стигне до преплитане на ситуацията с афганистанските бежанци и проблемите с Минск и това ще зависи от геополитически фактори.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки