ЕП прие резолюция, узаконяваща гей браковете


ЕП прие резолюция, узаконяваща гей браковете
14 Септември 2021, Вторник


„За“ документа са гласували Радан Кънев от „Демократична България“, Сергей Станишев и Елена Йончева от БСП, както и евродепутатите ни от ДПС

Автор: Десант

В първия ден на седмицата - 13 септември, Европейският парламент прие резолюция за правата на еднополовите двойки, чрез която се призовават всички държави в ЕС да признават еднополовите бракове и партньорства и така да гарантират на тези хора същата свобода на движение и придвижване, както на останалите.

Във въпросния документ се посочва, че браковете или регистрираните партньорства, сключени в една държава членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите и партньорите от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.

Резолюцията, узаконяваща гей браковете, е приета с 387 гласа „за“, 161 „против“ и 123 „въздържал се“.

От българските евродепутати, единствените, които са се противопоставили на скандалния документ, са Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, Александър Йорданов, Емил Радев, Ева Майдел и Асим Адемов.

„За“ джендърската резолюция са дали гласа си Радан Кънев от „Демократична България“, Сергей Станишев и Елена Йончева от БСП, както и Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС. Представителите на ГЕРБ Андрей Ковачев и Андрей Новаков са се въздържали.

„С това си действие Европейският парламент, с услужливата подкрепа на гореизброените лица, направи поредната крачка към самоубийственото унищожаване на традиционните християнски ценности, лансирайки една безкрайно вредна и гнусна пропаганда, която от години се опитва да си проправи път на Стария континент“ - коментира приемането на резолюцията евродепутатът Ангел Джамбазки. 


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
blackbox
16.09.2021 05:25:52
0
0
показателно е, че започвате с лъжа още в заглавието! ;)
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки