Започва ремонт на участък от пътя Асеновград – Кърджали


Започва ремонт на участък от пътя Асеновград – Кърджали
Снимка: Община Асеновград
14 Септември 2021, Вторник


Отсечката между селата Червен и Тополово ще е затворена за движение. Вижте обходните маршрути

Автор: Десант

От 14 септември започва изпълнението на ремонтни работи в участък от трасето на републикански път Асеновград – Кърджали, а именно – отсечката към село Червен.

Видът на ремонтните работи не позволява преминаване на моторни превозни средства (МПС) в цитирания участък. Поради тази причина същият ще бъде изцяло затворен за движение.

Ремонтът в участъка включва изпълнение на рециклиране на съществуващата асфалтова настилка с хидравлично свързващо вещество. Дейностите ще продължат в периода от 14 до 22 септември., включително. През цялото денонощие, ще бъде блокирано преминаването на МПС в отсечката между селата Червен и Тополово, за изпълнение на студено рециклиране.

Община Асеновград е провела разговори с превозвачите, които обслужват линиите на междуселищния транспорт, като е достигнат консенсусен вариант, в който на транспортните фирми ще бъдат отпуснати допълнителни субсидии, тъй като се налага временно удължаване на маршрутите им, с цел населението да не остане без автобусен достъп.

Промяна ще има и в разписанията, съгласно предвидените обходни маршрути.

Първи маршрут: Асеновград – село Козаново – село Патриарх Евтимово – село Дълбок извор – село Поройна – село Леново - село Тополово – село Долнослав - село Червен. Тук ще бъдат изпълнени три курса. В 05:40 ч. тръгване от Асеновград и в 06:40 ч. – от Червен; в 11:15 ч. - от Асеновград и в 12:15 - от Червен; в 18:10 ч. от Асеновград, а в 19:10 ч. – от Червен.

Втори маршрут: Асеновград – село Козаново – село Златовръх – село Стоево – село Мулдава. Ето как ще пътуват автобусите: тръгване от Асеновград в 05:40 ч., а в 06:30 ч. - от Мулдава; в 08:30 ч.; тръгване от Асеновград, а в 09:20 ч. - от Мулдава; тръгване от Асеновград в 11:00 ч., а в 11:50 ч. - от Мулдава; тръгване от Асеновград в 14:30 ч., а в 15:20 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 17:30 ч., а в 18:20 ч. – от Мулдава.

По същите обходни маршрути могат да се придвижват с автомобилите си и жителите на засегнатите населени места.

За следващия етап на ремонтните дейности и затварянето за движение на съответния пътен участък община Асеновград ще уведомява гражданите своевременно.

Актуална информация ще бъде публикувана и за училищните автобуси, които следва да превозват ученици, които се обучават в асеновградски учебни заведения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки