В едно от най-елитните ни ловни стопанства - „Паламара“, е допуснато разпиляване на държавната собственост


В едно от най-елитните ни ловни стопанства - „Паламара“, е допуснато разпиляване на държавната собственост
14 Септември 2021, Вторник


Това е довело до съществено намаляване на възможностите за приходи от ловен туризъм, като загубите са близо 90%

Автор: Десант

Представители на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), заедно с граждани, журналисти и народни представители извършиха проверка на  известното ловно стопанство „Паламара“. Бяха посетени ловната резиденция и приватизирани вече ловни хижи и оградни съоръжения.

Проверяващите, начело с ръководството на Агенцията, установиха, че през последните 10 г. е допуснато разпиляване на държавната собственост и ограничаване  на стопанската самоинициатива, довели до съществено намаляване на възможностите за приходи от ловен туризъм (загубите са близо 90%) в едно от най-елитните ловни стопанства в България.



Като позитивна промяна бе отчетено решението на новото ръководство на ДЛС Паламара да приеме публичен ценоразпис и да разреши посещението на стопанството и ловната резиденция като туристическа услуга.



ДЛС „Паламара” е териториално поделение на Североизточно държавно предприятие към Министерство на земеделието и храните. То е разположено в Североизточна България и заема част от централните и североизточни части на Лудогорското плато.

Площта на горския фонд, стопанисван и ползван от ТП ДЛС „Паламара”, възлиза на 35409 ха и се намира на територията на общините – Венец, Нови пазар, Каолиново, Каспичан и Никола Козлево.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки