Бракониери заплашиха с нож горски служители


Бракониери заплашиха с нож горски служители
Снимката е илюстративна
13 Септември 2021, Понеделник


Те проверявали сигнал за незаконната сеч в местността Кьошка в землището на с. Добревци, обл. Ябланица

Автор: Десант

Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран след проверка по сигнал за незаконна сеч в местността Кьошка в землището на с. Добревци, обл. Ябланица, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

След получаване на сигнала, около 19,30 ч., екип от трима горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Ловеч се отправят към посоченото място.

След отклоняването от главния път и навлизането в горска територия, проверяващите забелязали един лекотоварен автомобил с човек в него, встрани от пътя. Малко след това се натъкнали на джип, който спрели за проверка.

Без да се интересува от причината за проверката, от джипа слиза лице, което започва да се държи грубо и да замахва с нож срещу горските служители. През това време от колата слизат още четири лица, а зад служебния автомобил спира първоначално видения лекотоварен автомобил.

Инцидентът е избегнат след като служителите изваждат служебните си оръжия. Това донякъде респектира нарушителите, които прибират ножа, но не спират със закани и заплахи срещу горските служители и семействата им. За случая са сезирани компетентните органи.

От Агенцията по горите припомнят, че само преди няколко дни, бракониери нанесоха побой над трима горски служители от Югоизточно държавно предприятие, в резултат на който двама от тях бяха приети в болница с травми на главите и крайниците.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Рогатата
13.09.2021 21:54:45
0
0
Ръчичките да им изсъхнат на всички бракониери!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки