Бургаските огнеборци отбелязват професионалния си празник


Бургаските огнеборци отбелязват професионалния си празник
13 Септември 2021, Понеделник


С дни на отворените врати започна Седмицата на пожарната безопасност в Бургас

Автор: Десант

„С очите си видях бедата“ е международен конкурс за детска рисунка, чиито резултати станаха ясни преди дни. 12 от най-добре представилите се деца от бургаски училища и детски градини бяха отличени на специална церемония пред сградата на Пожарната.

Събитието е част от програмата на Седмицата на пожарната безопасност в морския град.



Във възрастовата група от 11 до 13 години на първо място са две деца, едното от които - Климентина Николова от Средно училище „Петко Росен“.

Останалите отличени са Кристиян Русев и Станимир Савов от ОУ "Пейо Яворов" в Бургас, Иван Иванов от ДГ "Здравец", Сияна Дичева и Ясмин Али от ОУ "Иван Вазов" в с. Русокастро, Стела Пеева от ОУ "Георги Бенковски" - Бургас, Янислава Малчева от Обединено училище Христо Ботев в с. Росен, Александра Георгиева, Александрина Иванова и Дария Апостолова от Центъра за подкрепа и личностно развитие в Бургас, както и Ема Стоянова от АЕГ "Гео Милев" - Бургас.



Тържествената церемония започна с кратко слово на директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев. Той благодари на колегите си за усърдието и упоритостта по време на дежурствата и отработването на произшествия, както и на общините и общинските съвети в област Бургас за подкрепата, която оказват на службата.

„Пожелавам на всички колеги от областта и на техните семейства здраве. Нека всеки ден показваме, че умеем да се справяме със задълженията си, че сме инициативни и упорити“, каза комисар Василев.



Официални гости на събитието бяха директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, началникът на Регионално жандармерийско управление гл. инспектор Стоян Грозданчев, заместник областните управители Божан Божанов и Асен Бонджев, зам.-кметът на община Бургас по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас д-р Асен Кърджиев.

Преди церемонията комисар Васил Василев изнесе и данни и за инцидентите в региона. За съжаление пожарите и тази година взеха жертви в Бургаска област.

"От началото на годината имаме 2357 произшествия в цялата област. В сравнение с миналата година са 88 произшествия по-малко. Имаме за периода 4-ма загинали и 9-пострадали граждани. Като цяло числата са съпоставими с тези от миналата година. Имаме голям брой изоставени имоти в населените места, за съжаление те са с растителност повече от 2 метра, което е предпоставка за бързо развитие“, каза комисар Василев.



Седмицата на пожарната безопасност ще продължи с дни на отворени врати във всички районни служби за защита на населението в Бургаска област, по време на които ще има и тематични беседи за най-малките.

Гости на церемонията, служители и ветерани от противопожарните служби почетоха паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча до сградата на бургаската Пожарна.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Maryja Guzeleva
14.09.2021 10:52:13
0
0
Strahotno e da se nagragdavat edni i sa6ti deca! Podbugdat kam revnost ostanalite za o6te po-golemi uspehi!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки