Посолството на Пакистан представя в София екзотичното манго


Посолството на Пакистан представя в София екзотичното манго
Снимката е илюстративна
04 Август 2021, Сряда


Азиатската страна се счита за автентично и естествено местообитание на този плод

Автор: Десант

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с посолството на Пакистан в София, организират коктейл - представяне на екзотичния плод манго. Той ще се състои на 9 август от 17.30 ч. във фоайето на БТПП, ул. „Искър“ 9.

Пакистан е земеделска страна, а отглеждането на плодове е важна част от този сектор. С производство от 1,8 милиона тона годишно, страната е сред водещите производители на манго и се счита за автентично и естествено местообитание на този плод. Най-много манго се произвежда в провинциите Панджаб - 67% и Синд - 24%.

От общото производство на манго в Пакистан, износът е около 95000 до 115000 тона годишно и възлиза на около 48 мил. щ.д. Основните експортни пазари са Индия, ОАЕ, Афганистан, Обединеното кралство, Саудитска Арабия, САЩ, Иран и др.

Целта на Пакистан е разширяване на пазара на манго в Европа.

Събитието е предназначено за вносители на пресни плодове, големи търговски вериги, търговци от хранително – вкусовата промишленост, производители на безалкохолни напитки, сокове, сиропи и сладка.

Участниците ще могат да се запознаят на място с пакистанското манго, хранителните свойства на продукта, напитки и десерти от манго, както и да установят контакти с представители на Посолството на Ислямска република Пакистан в София.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки