Делото за смъртта на млад офицер от Военна полиция е взето на специален надзор от прокуратурата


Делото за смъртта на млад офицер от Военна полиция е взето на специален надзор от прокуратурата
30 Юли 2021, Петък


Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи

Автор: Десант

Досъдебното производство за смъртта на млад офицер е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура, обявиха от държавното обвинение.

"Във връзка с появили се публикации в медиите по повод смъртта на млад офицер от Военна полиция-Пловдив във Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател", съобщиха от ПРБ.

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия. С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Военно-апелативна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването. Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване.

Случаят гръмна на 20 юли, когато 31-годишният старши лейтенант Тодор Манчев от Военна полиция Пловдив бе открит с огнестрелна рана на полигона „Ново село“. Според приятели на починалия, той отнел живота си, защото не успял да преглътне, че е несправедливо обвинен за нахлуването на командоси в частен цех в Чешнегирово. 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
анти-севернодобруджански
31.07.2021 12:34:51
0
0
Още анти-българска статия на румънски севернодобруджански сайт:

https://www.ziuaconstanta.ro/fondul-documentar-dobrogea-de-ieri-si-de-azi/articol/dobrogeadigitala-infiintarea-curtii-de-apel-din-constanta-4392.html
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки