Проф. Витанов: Ще изпратим юли в спокойна обстановка, новата ковид вълна ще се надигне в края на август


Проф. Витанов: Ще изпратим юли в спокойна обстановка, новата ковид вълна ще се надигне в края на август
Снимката е илюстративна
28 Юли 2021, Сряда


Падне ли Германия, неприятностите бързо ще дойдат при нас - предупреждава математикът

Автор: Десант

„Карайте си почивката спокойно, просто спазвайте елементарните мерки каквито са останали - миене на ръце, маски в градския транспорт, не стойте много по места, където има много хора“, съветва проф. Николай Витанов във Фейсбук страницата си.

Там той съобщи още, че от днес пускат нова прогнозна карта за три дни напред. Според нея, до края на юли страната ни ще остане в зелената зона и не се очаква да бъдат налагат мерки никъде. 



В скоби ще припомним, че днес служебният кабинет удължи срока на обявената извънредна епидемична обстановка до 31 август.

Математикът се обърна в социалната мрежа към хотелиерите и ресторантьорите да не допускат струпване на много хора по плажовете и в заведенията: „Във ваш интерес е горната карта да е в зелено и да не ви грози налагане на мерки, които са неприятни“. 

Медиците той съветва да се приготвят за ориентировъчно трикратно увеличение на броя на хоспитализациите и на случаите за интензивни отделения към края на август.

„През август увеличението ще е постепенно и ще се усети към края на месеца. Поемете си дъх и си починете колкото можете през първата половина на месеца. Запомнете числото 1500 нови случая на ден. Когато това число бъде достигнато и ако продължи нагоре към 2000, се пригответе за рязък скок на нуждаещите се от медицинска помощ - около 50% за седмица. Там ще е критичната седмица. Ако хората на доц. Кунчев спазват графика за съпротива, това ще се случи в първата половина на месец септември“ - смята професорът.

В предишен свой пост тойпояснява, че „зоната на хаоса“ е мужду 100 и 500 случая на ден.

„Влязохме в нея. Тя се характеризара със подскоци нагоре - надолу в броя на новите случаи както за страната, така и по области. Има обаче тренд - нагоре към нарастване на броя на случаите. Много е важно да се задържим максимално дълго време тук. Защото в тази зона контрол на клъстерите все още е възможен“ - казва математикът. 

Що се отнася до обстановката в съседните на нас страни, той коментира, че тя все още е спокойна, с изключение на Гърция. Започва да става притеснително и положението в Турция.

И съветва хората да следят и картата на риска по държави в Европа. „И имайте наум - падне ли Германия, неприятностите бързо ще дойдат при нас" - категоричен е проф. Витанов.


В категории: Новини , Анализи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анти-румънски активист
30.07.2021 10:51:38
0
0
VIRGIL COMAN, premiu postum pentru contributia la cunoasterea istoriei romanilor sud-dunăreni

https://rgnpress.ro/2021/07/30/virgil-coman-premiu-postum-pentru-contributia-la-cunoasterea-istoriei-romanilor-sud-dunareni/

Огромни тъпотии от румънски "историк" покойник Вирджил Коман (=Куманинът в превод)
"В началото на Средновековието, източният римски свят ("римлянщина") имаше като разположение част от Австрия, Унгария, Румъния (само част от Румъния!!!), а и цялата територия на България (????) и бивша Югославия
Бележка моя: южна България беше гръцка или продължаваше да е нито латино-езична, нито гърко-езична, а тракийско-езична) обаче Черноморието (даже и северно от линия на Иречек) беше гръцко.
Между 6-10 столетия цялата тази територия от римска става румънска (от латино-езична става румъно-езична)!!!!
Бележка моя: Част от Австрия би е румънска територия, открадната от австрийците, според този "историк"!!!!
Словения, Хърватия също!!!
Никога не е имало далматски език или друг балкано-романски език, освен румънски!!!!
Този друг балкано-романски език е източник на много от романските думи в албански!
Твърде малко далматски думи има в албански, има и румънски, и латински обаче и романски от неизвестен романски език (изчезнал много преди далматския)
Нямало значение това че най-старите топоними в Добруджа с или български (славянски от бг. род), или с български фонетизъм (посредничество), например древните Дуросторум (Дръстър, на "румънски" Дырстор от среднобългарски, вместо "Дурустор" както би следвало да е ако произхождаше пряко от латински език (като наследство)!!!!!!
Ако румънците бяха обитавали Добруджа преди славяните от бг. род защо тогава те използват древни топоними с български фонетизъм (друг пример Хыршова от древното име Карсиум)
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки