Установиха разминаване на данните в протоколите и машинните разписки от вота в чужбина


Установиха разминаване на данните в протоколите и машинните разписки от вота в чужбина
Снимката е илюстративна. Изтоник: Нова телевизия
19 Юли 2021, Понеделник


Разписките ще се броят отново

Автор: Десант

В 3 от секциите в чужбина, в които се е гласувало с машина, е установено разминаване между данните в протоколите и контролното преброените разписки, показва контролното преброяване в избраните на случаен принцип 39 секции. 9 секции не са предали изборни книжа.

Разминаване ЦИК е установила между протоколите с резултатите и тези от контролното броене от глас или два в една от секциите в Лондон, една в Харлем и една в Чорлу (Турция), а друга секция в Такирдаг, също в Турция, при наличието на две машини, СИК е преброила разписките само от едното устройство, съобщава БНР.

ЦИК реши, че отново ще брои разписките от въпросните секции с разминавания, когато те физически пристигнат, за да установи на какво се дължи то.

Междувременно от Министерството на външните работи постъпи писмо, с което се докладва за затруднение изборните книжа от седем секции зад граница - четири в Австралия и три в Южноафриканската република да пристигнат в страната в двуседмичния срок след проведените избори на 11 юли.

Причините - действащи ограничения за придвижване между отделни градове в Австралия и заболели или поставени под карантина заради коронавирус в Южноафриканската република служители на посолството, което възпрепятства физическото придружаване на книжата в страната ни.

ЦИК даде указания материалите да се придвижат с първата дипломатическа поща до България не по-късно от 11 август


В категории: Свят

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Валентина
20.07.2021 10:20:21
0
0
Ето как Славчо спечели изборите. Царя е гол но не го вижда. Радев народа не е наивен и глупав.b906e
4
Владимир Димитров
20.07.2021 05:55:50
0
0
На какво основание ЦИК ще обявява кой е победителят в изборите след като няма реалните резултати от гласуването във чужбина и преброени гласове по партии.
3
Владимир Димитров
20.07.2021 05:55:46
0
0
На какво основание ЦИК ще обявява кой е победителят в изборите след като няма реалните резултати от гласуването във чужбина и преброени гласове по партии.
2
Нина Жечева
19.07.2021 23:42:27
0
0
Изборите са фалшиви!
1
Стоянка Димова
19.07.2021 15:14:32
0
0
И да попитам като един катаджия- И ко праим ся??? Излиза, че изборите още не са приключили и няма победители. Да, но бързат, бързат, докато не са се усетили всички и да поискат касиране на изборите. Гледат да раздадат постовете, да разпределят баницата, пък после те си знаят. След тях и потоп. Нали ще разклатят доверието, ще посетят семето на съмнението, вият като гладни хиени и ръсят лъжи от никого и с нищо непотвърдени. Как да останат младите в България??? Жална и майка на Майка България!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки