НФСБ в Бургас отбеляза 184-годишнината от рождението на Левски


НФСБ в Бургас отбеляза 184-годишнината от рождението на Левски
18 Юли 2021, Неделя


Заветите на Левски са живи и всички ние ги носим в сърцата си

Автор: Десант

Заветите на Левски са живи и всеки българин, където и да се намира по света, ги носи в сърцето си. Вече почти два века те ни напътстват да пазим нашата „чиста и свята" република. В това са единодушни патриотите от НФСБ, които на 18 юли първи преклониха глави пред паметника на Апостола на свободата в Приморския град в Бургас.

Областният координатор на НФСБ Антон Стоянов припомни делото и заветите на Левски и призова съратниците си и гражданите на Бургас да преклонят глава пред българската майка юнашка, която преди 184 години е родила този велик син на България.

„Това е един от най-светлите дни за България, тъй като на този ден преди 184 години е роден Васил Левски, който не само носи надеждата за свободата, но и поставя началото на националноосвободителното движение в България като намира правилната стратегия и тактика по какъв начин това да се случи. И виждаме, че неговите идеи на практика са реализирани в Априлското въстание.
В днешно време все повече трябва да си спомняме заветите на Левски – както за чиста и свята република, така и да се поставя народната работа над всичко останало. За съжаление, в сегашния политически елит като че ли липсва волята тези завети да се спазват“, каза пред паметника на Левски юристът Христиан Митев, който е една от водещите фигури на Национален фронт за спасение на България в национален мащаб.

„Един от най-важните завети на Левски е „ако загубя, губя само мене си, ако спечеля, печели цял народ“. В наши дни всички са се втурнали да печелят само за себе си, но не и за народа. Вярвам, че нашата мисия е да променим това за по-добър живот в България“, добави Радослав Петков.

„Левски е най-недостижимият титан в българската история. Един велик син на майка България, чиито завети трябва да помним и да ни служат като национална библия по пътя за спасението на България“, каза младото попълнение на НФСБ политологът Коста Влъчков.

Венци и цветя пред паметника на Левски поднесоха активисти и симпатизанти на НФСБ, представители на телевизия СКАТ и сайта „Десант".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки