Медици от "Пирогов" излезоха на протест срещу уволнението на проф. Балтов


Медици от "Пирогов" излезоха на протест срещу уволнението на проф. Балтов
Снимки: БГНЕС и БНТ
15 Юли 2021, Четвъртък


Той разбрал от медиите, че е освободен като директор на болницата

Автор: Десант

Аз съм малко изненадан. Снощи от медиите разбрах, че съм освободен от поста директор на "Пирогов". Това каза проф. Асен Балтов в ефира на bTV. По думите му нито една от причините, посочени за неговото уволнение, не са доказани. Цитираната причина е, че след извършена проверка са установени неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева.

Никой дори не е съобщил на администрацията в "Пирогов". Направена е една смяна, която е продължила четири часа, извикани са новият член на борда, новият директор, поставени са в една стая и в тотално затъмнение, откъдето е започнала цялата тази работа, коментира Балтов.

Категорично смятам, че имаше един сценарий, който се развиваше още в началото когато Кацаров взе поста, смята Балтов. Той е категоричен, че фиктивен прием на пациенти в болницата не е имало, а въпросните 850 души са лекувани до един за усложнения след прекаран COVID-19.

За допълнителните пари за "Пирогов" по НЗОК, Балтов коментира, че eдин пациент с коронавирус средната стойност на пътеката му е 4000 лв., а НЗОК дава 1200. Ние подаваме документи, с които доказваме разходите си, те отиват в НЗОК, където се събира надзорът на касата и решава дали да бъдат отпуснати тези средства, коментира Балтов.

Бившият директор на спешната болница е категоричен, че ще търси правата си по съдебен път.

В момента Пред „Пирогов“ се провежда протест срещу уволнението на професор Асен Балтов.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки