Румънски екип създаде дигитална платформа, посветена на Левски


Румънски екип създаде дигитална платформа, посветена на Левски
09 Юли 2021, Петък


Тя е подарък за русенския музей и интерпретира знанието за живота и делото на българският революционер по необичаен за туристите начин

Автор: Десант

Образът на Левски ще посреща посетителите на русенския музей от днес. Той е част от платформа, която интерпретира знанието за живота и делото на българският революционер по необичаен за туристите начин.

Съдържанието е изработено от екип на музей „Теохари Антонеску“ в Гюргево и подарено на русенския музей по време на днешната им визита в Русе. Представянето на новия продукт направи директорът на румънския културен институт г-н Габриел Думитру в присъствието на областния управител Борислав Българинов, зам.областния упавител Синан Хебибов и директора на русенския музей проф. д-р Николай Ненов. Срещата се осъществи със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

Дигиталното съдържание на проекта е разделено в две части – описателна и игрова. Първата е информативна и разказва за ключови елементи от живота и дейността на Левски. Втората част е под формата на въпроси с възможно отговори, от които участникът трябва да избира. При правилен отговор образът на Левски кима одобрително от дисплея и се усмихва на позналия, а при неправилно избрана опция, става намръщен.

Съдържанието, според румънския екип, има за цел да улесни посетителите при възприемането на историческите факти и процеси от разглеждания период. То може да бъде използвано и в образователните програми на двата музея.

В съдържанието на инсталацията има информация за още 42 персонажа от световната и местната история като Александър Велики, Влад Цепеш, Монтесума, Наполеон.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки