Часовниците на Стара Загора връщат времето със 100 години назад


Часовниците на Стара Загора връщат времето със 100 години назад
08 Юли 2021, Четвъртък


Градът на липите предлага тур с неразказани истории по правите улици

Автор: Десант

На 10 и 11 юли от 9,30 ч. от Туристически информационен център в Града на липите ще започне вторият безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“.

Участниците в завладяващата обиколка ще се потопят в магията на времето. Тех ен екскурзовод ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която в рамките на 1,30 часа ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на града.

Тя ще разкрие историята на някои от най-известните градски часовници, тайната на точното време, както и част от живота на  известни старозагорски часовникари.

Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър, където за участниците са подготвени още изненади.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или  https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки