"УМБАЛ-Пловдив" получи огромно дарение


"УМБАЛ-Пловдив" получи огромно дарение
06 Юли 2021, Вторник


Благотворителната инициатива е със съдействието на проф. Валентин Джонов

Автор: Десант

„УМБАЛ-Пловдив“ получи дарение от Швейцария. Лечебното заведение се сдоби с 80 болнични легла, матраци за тях, 5 колички и 5 ролатора за хора с увреждания и 6 палета с медицински консумативи, съобщават от ръководството на болницата.



Благотворителната акция се осъществява благодарение на д-р Валентин Джонов, професор по анатомия към университета в швейцарската столица Берн.

Медикът повече от 2 десетилетия е част от швейцарската здравна система и в момента е председател на Дружеството на анатомите в Швейцария и ръководител на Малтийския орден, каза началникът на Клиниката по урология проф. д-р Димитър Шишков. Дарението се осъществява с помощта на Българското посолство в Швейцария.

„Признателни сме на проф. Джонов за усилията, които полага да подкрепи „УМБАЛ-Пловдив“, заяви изпълнителният директор д-р Динчо Генев. - Благородният жест е изключително ценен, защото е направен от човек, който се стреми колегите му да лекуват пациентите си по европейски стандарти.  Този жест на внимание и загриженост означава много, защото е направен в момент на пандемия от коронавирус.“



Огромни благодарности към този българин, който не е забравил родината си и нуждите на нашето здравеопазване, каза проф. Шишков, специализирал в Университетската клиника по урология в болница „Инзел шпитал"в Берн, откъдето поддържа колегиални отношения с проф. Джонов. Това не е първото дарение за български болници, а предстои да бъдат организирани и други, които ще бъдат насочени към малки малки лечебни заведения в страната – Смолян, Стара Загора, Ямбол и др., които имат реална нужда от помощ.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки