БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: МВР опъва чадър над ДПС


БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: МВР опъва чадър над ДПС
30 Юни 2021, Сряда


Прикриват се опасни изборни практики и това става с намесата на полицията, предупреждават патриотите

Автор: Десант

От „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ се обърнаха за пореден път към служебния министър-председател Стефан Янев и служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков с настояване служебния кабинет и МВР да си свършат работата, която приоритетно е провеждането на честни избори, а не репресия на политически опоненти.

„След като обърнахме внимание на изтичането на лични данни на наши членове в СИК от Районните избирателни комисии, днес получаваме още по-тревожни сигнали, а именно, че нашите клубове в  Севлиево и с. Богатово са били претърсвани, подписката за забрана ДПС, която пуснахме, е била прибрана от полицията, а хората, които са се подписвали в нея, са били привиквани и заплашвани“ - алармират патриотите.

Те определят тези действия на полицията, меко казано, като граничещи „с дейността на народната милиция след 9 септември 1944 г.“. 

Отделно от този скандален случай, при „Обединени патриоти“ е постъпила информация, че тартори на ДПС по махали и гета вършат нередности, свързани с порочни практики в изборния процес, но техните действия не се проверяват и са оставяни под строй да водят избиратели в изборния ден.

Затова те заявяват, че ще наблюдават изборните резултати на ДПС в страната и ще стане ясно „дали служебното правителство и МВР са спрели купуването на гласове в полза на определена партия в следните избирателни райони – Видин, Монтана, Враца, Софийска област, Перник и Кюстендил“.

„На всички ни е известно, че в тези области са много малко хората, които подкрепят ДПС по идейни подбуди. И ако изборните резултати покажат хиляди гласове за тази партия в тези райони, то ще е ясно, че служебното правителство, назначено то президента Румен Радев, и МВР, оглавявано от Бойко Рашков, са опънали политически чадър над тази партия, категорични са още патриотите в своето писмо до служебното правителство“ - посочват патриотите.

Ето и пълния текст на писмото, адресирано до президента на Република България Румен Радев; министър-председателя на служебното правителство Стефан Янев и служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков: 

„Ние от БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ сме притеснени от действията на полицията в последния месец и половина на територията на Габровска област. Под претекст, че са подадени сигнали на граждани органите на реда извършват акции, които меко казано граничат с дейността на народната милиция след 9 септември 1944 г., а именно разпити на членове на ВМРО, проверка на клубни помещения и обиски без да има разрешения за подобни действия.

Последният случай е свързан с подписката, която БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ събират за забрана на политическата дейност на ДПС в България. Полицията е предприела действия срещу наши членове и симпатизанти, които събират подписи за забрана на ДПС в Севлиево и с. Богатово.

Органите на реда са си позволили да изземат събраните подписи на български граждани, които подкрепят инициативата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ. Впоследствие са разпитвали граждани, подписали се в подписката. Хората са били питани защо участват в нея. Стигнало се е дотам, че на наши членове са връчени предупредителни протоколи, с които са уведомени да не събират подписи в националната ни кампания за забрана на ДПС.

През XXI век, в демократична България, са недопустими подобни практики за оказване на натиск върху инициативи на политически партии и коалиции и настояваме да се извърши проверка на действията на МВР и да се прекрати тормоза над политическите формации.

По наша информация подобни сигнали срещу наши инициативи се подават от активисти на ДПС. За нас, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, остава изводът, че над ДПС на предстоящите избори има политически чадър от настоящия служебен кабинет и МВР.

На територията на цяла България граждани ни информират, че тартори на ДПС по махали и гета вършат нередности, свързани с порочни практики в изборния процес,  но техните действия не се проверяват и са оставяни под строй да водят избиратели в изборния ден.

Служебният кабинет заяви, че ще прекрати всички практики за купуване на гласове от политически партии, но явно за порочните практики на ДПС не се вземат никакви мерки.

Ще наблюдаваме изборните резултати на ДПС в страната и най-вече за нас ще бъде ясно дали служебното правителство и МВР са спрели купуването на гласове в полза на определена партия в следните избирателни райони – Видин, Монтана, Враца, Софийска област, Перник и Кюстендил.

На всички ни е известно, че в тези области са много малко хората, които подкрепят ДПС по идейни подбуди. И ако изборните резултати покажат хиляди гласове за тази партия в тези райони, то ще е ясно, че служебното правителство, назначено то президента Румен Радев, и МВР, оглавявано от Бойко Рашков, са опънали политически чадър над тази партия.

Ако не неутрализирате порочните практики на ДПС по време на изборите, ще обслужите чужди национални интереси – на Р Турция и режима на Ердоган. Това ще бъде пряка намеса във вътрешните работи на Република България и ще накърни националните ни интереси.“


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ПротивРевизионистот
02.07.2021 03:55:54
0
0
На сайт на молдовците в Молдова с румънско самоопределяне има анти-българско про-Велика-Румъния стихотворение:
Cadrilater = Четириъгълник = румънското име за Южна Добруджа (от по-големия османски четириъгълник Силистра-Варна-Шумен-Русе)

https://basarabialiterara.com.md/?p=50975

Защо България не изисква от Молдова която желае да стане членка в ЕС да даде етническа автономия на българската област Тараклия? Има прецедент с Гагаузия а също така Молдова се нуждае от не-ветото на България.

2.
Тема на денот со лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски

https://sitel.com.mk/tema-na-denot-so-liderot-na-opozicijata-hristijan-mickoski-0

Нито една дума за не-спазването на договора с България от РСМ, въпреки че този политик-опозиционер Хриситян Мицковски е политически враг, съперник (поне теоретично) на политиците от властта на онази страна. Той само говори за неизпълнението на вътрешните реформи и критериите от Копенхаген от страна на правителството на РСМ.
Той казва че има много добри отношения със словенския премиер Жанша, че сте се постави на разположение на правителството (!!!) за лоби при Жанша за да го убеди че България не е права.
Не знам как ще го убеди във връзка с неизпълнението на реформите и Копенхагските критерии понеже за 6 месеца РСМ няма как да бъде готова с тях.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки