Патриотите на протест пред ЦИК заради секциите в Турция


Патриотите на протест пред ЦИК заради секциите в Турция
22 Юни 2021, Вторник


„Налице са и фактически нарушения, касаещи равнопоставеността на политическите сили, участващи на изборите на 11 юли“ - посочват от коалицията

Автор: Десант

Точно в 12 ч. днес „Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ“ организират протест пред Централната избирателна комисия, с който целят да покажат, че няма да допуснат един български държавен орган да погазва грубо законите на държавата в интерес на чужда държава.

Те сезираха ВАС за това, че решението на ЦИК за 121 секции в Турция нарушава Конституцията и Изборния кодекс!

„Налице са и фактически нарушения, касаещи равнопоставеността на политическите сили, участващи на изборите на 11 юли“ - посочват патриотите като юридически доводи, приложени с конкретика в жалбата им, внесена чрез ЦИК до Върховния административен съд. Поводът е Решение на ЦИК с №253-НС от 18 юни 2021 г., което определя броя на секции, които се разкриват зад граница. Според него в Турция те от 35 стават 121, т.е. почти четири пъти повече.

„Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, нееднократно сме заявявали категорично, че проблемът със секциите в Турция касае не само бъдещото управление на страната, което директно ще бъде предадено в ръцете на ДПС и диктатора Ердоган, но е и въпрос, касаещ националната ни сигурност. Всеизвестен е фактът, че изборният процес там се организира и провежда не от българските, а от турските власти.

С четирикратното завишаване на възможността за гласуване за етническата турска партия, каквато и нейният лидер вече официално потвърди, че е ДПС чрез посещението си и изказването си, че Турция е неговата родина, реално вече фактически е заплашен не само политическият живот в България.

Тук става въпрос за нарушаване на материалния закон, каквото е погазването от страна на ЦИК на чл. 15, вр. с чл. 14 от ИК, в които има ясни правила как и по какви критерии се разкриват секции зад граница, както и на чл. 3, където са изброени принципите, въз основа на които се провеждат всички видове избори в България" - изтъкват патриотите.

Те призовават всички достойни и родолюбиви български граждани да изразят своята позиция и да ги подкрепят. „България НЕ Е турски вилает. България е суверенна еднонационална държава!“ - категорични са от коалицията, която се явява на изборите на 11 юли под номер 16 в интегралната бюлетина.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки