Валери Симеонов: Видя се, че когато патриотите ги няма в парламента, се вземат вредни за България решения


Валери Симеонов: Видя се, че когато патриотите ги няма в парламента, се вземат вредни за България решения
14 Юни 2021, Понеделник


Политическо противопоставяне и уличната анархия пораждат единствено кризи, казва лидерът на НФСБ

Автор: Радостина Георгиева, Флагман

Г-н Симеонов, в името на националното помирение и консенсуса тримата национални лидери – на НФСБ, ВОЛЯ и ВМРО, се оттеглихте от листите. Смятате ли, че това трябваше да направят и останалите?

Аз лично призовах Корнелия Нинова, Бойко Борисов и останалите български партии също да приемат този модел на поведения, за да се премахне личностното противопоставяне. Именно на него доста лидери за съжаление са жертва – на собствената си омраза един към друг.

Такива са отношенията между Корнелия Нинова и Бойко Борисов, Христо Иванов, Мая Манолова и т. н. Всички тези хора имат прекомерна доза повече самочувствие и самовлюбеност, което им пречи да помислят за интересите на държавата и да ги поставят на първо място.

Нашият лозунг е „България над всичко!“ и с нашето поведение ние показваме, че можем да смачкаме егото си, да го пренебрегнем и да се оттеглим, за да не носим негативи на нашата коалиция. Ако това бяха направили и останалите политически лидери, сигурен съм, че в месеца на предизборна кампания нямаше да има остро противопоставяне и търсене на ползи за някоя политическа сила за сметка на омразата и нападките срещу лидера на другата. И най-вече – ако бяха се оттеглили всички лидери, съставянето на правителство от следващото Народно събрание, което също ще бъде цветно и разнообразно, ще бъде по-лесно.

По-лесно би могло да се състави правителство, когато хората, които преговарят, допреди това не са се обиждали ругали и плюли. Това щеше да стане, ако тези лидери се бяха оттеглили.

Ние показахме един модел на реален патриотизъм и политическо поведение, което ще носи само плюсове за България в бъдеще време. За съжаление не ни чуха. Всеки продължава да се самовъзхищава в огледалото си вкъщи и в огледалото на медиите и продължава тази нелепа и доста примитивна кампания на величаене на лидерите.

С кого смятате, че можете да имате добър диалог в следващия парламент?

Ние показахме, че можем да имаме добър диалог с хора, с които сме имали остро противопоставяне в годините. Показахме го и в малката коалиция с „АТАКА“, и в голямата коалиция с ГЕРБ.

Истината е, че ние не одобрявахме голяма част от действията на ГЕРБ, но когато вотът на избирателя, разпределението на българския гласоподавател е такова, че няма друг вариант, ще трябва да се търси единство. Ние успяхме да намерим начин, по който да съставим обща програма с ГЕРБ, въпреки че никога не съм изпитвал особена любов към политика Бойко Борисов. Но въпреки всичко всеки успя да преодолее егото си и да съставим полезна за България програма, която даде успешно управление.

Изключвам корупционните схеми, които са публично известни и които никога не сме одобрявали, но ние не сме влизали в такива.

Не позволявам някой да ни упреква в каквато и да е корупция, защото представителите на НФСБ никъде и по никакъв начин даже не са получили и най-малък дори неоснователен упрек. Няма и да получим, защото малкото ни участие във властта по никакъв начин не беше оцапано от корупционни схеми, сделки, олигархични зависимости и прочее. Така както успяхме да направим коалиция с АТАКА и ВМРО в Обединени патриоти, както успяхме да направим коалиция след това с ГЕРБ, аз съм сигурен, че ще намерим общото и с всички останали български партии.

Няма да преговаряме само с ДПС, защото тя не е българска партия, а инструмент на Ердоган за разрушаване на българската държавност като цяло.

Може би скоро ще дойде моментът, когато ще имаме втори език, предвид развиващите се процеси. Това аргумент ли е коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ да бъде задължително в парламента и да отстоява българските интереси?

Изключително сериозна причина да се борим за присъствие в българския парламент. Видя се, че когато патриотите ги няма в парламента, се вземат вредни за България решения. Във Вашия въпрос има и задълбочена прозорливост. Задължително политическите процеси са колебателни, те не са само възходящи. Има периоди на провали на велики държави като България.

Ние сме длъжни да изведем страната си от кризата, в която се намира. Тя беше породена от едно остро политическо противопоставяне, от улична анархия и в крайна сметка се вижда, че резултатът е изключително негативен аз държавата. И то не става въпрос за моментно положение, а за това, което ще оставим на нашите деца. Ние сме длъжни към тях да върнем сигурността и стабилността в парламента и в политическия живот на България и да търсим разбирателство, консенсус. Това е нещото, което липсваше в 45-ото Народно събрание.

Включва ли това скорострелна промяна и в Изборния кодекс?

Изборният кодекс трябва незабавно да бъде променен конкретно по отношение на боря на секциите извън Европейския съюз. Сега с отмяната на ограничението за 35 секции, което лично ние го направихме с колегите от ВМРО в 43-ото Народно събрание, в момента върви мащабна кампания в Турция. Казвам го от първо лице, защото имам подробна информация от нашите представители в Турция и от МВнР, че се разгръща мащабна кампания за регистриране на секции във всички населени места, където има даже и по няколко души българи.

Тази дейност няма нищо общо с българщината, с българските изселници, голяма част от които вече не се чувстват и българи, не знаят и езика ни, а да не говоря за техните деца – едно поколение на около 20 години, което дори не знае къде са раждани техните родители.

Всички тези хора са една дисциплинирана армия на диктатора Ердоган, която той командва и управлява директно. Видяхме и безспорната отдаденост и подчиненост на лидерите на ДПС, които отидоха на колене пред Ердоган и ръководството на турската държава и демонстративно заявиха, че Турция била тяхната родина.

Впоследствие се оказа, че Мустафа Карадайъ не бил казал, че Турция е неговата родина, а прародина. Това ми звучи като някой, който да каже: „мен не ме е родила майка ми, а прабаба ми“, но така или иначе всичко това е шамар по достойнството и суверенитета на българската държава и трябва да се сложи край незабавно.

Този край ще бъде поставен, когато отново въведем още по-сериозни ограничения по отношение на секциите в Турция, защото Турция няма нищо общо с демократичната държава и демократичните принципи. Турция е държава, в която са арестувани хиляди журналисти и инакомислещи, хора, които не одобряват режима на Ердоган.

По никакъв начин не бива да се допуска Турция да влиза през България в ЕС – нещо, което в 45-ото Народно събрание се направи. Това трябва да се прекрати. Една от първите работи на българските патриоти ще бъде да искаме отново промяна на Изборния кодекс.

Казахте, че Ердоган е незаобиколим фактор, но сякаш и американското посолство е такъв. Разследванията сякаш изкараха на бял свят американците.

Първо – не става въпрос за никакви разследвания. Т. нар. закон „Магнитски“ не е юридическа материя. Той не е закон от правна гледна точка в духа на правото. Това е политически закон за политическо въздействие. Това е закон на американското правителство, с който то посочва виновни, невиновни и т. н.

Ние нямаме нищо против определенията за първите трима, които са обвинени в корупционни схеми и в олигархични структури. Позорен за България е обаче начинът, по който се извършва това – посочват се едва ли не избирателно някои, а други – не. Никой не е обяснил и не е длъжен. За съжаление американското правителство прави, каквото си пожелае и ние трябва да сме длъжни да козируваме и да изпълняваме.

С други думи – престъпниците трябва да бъдат разобличавани от българската правосъдна система и едно такова избирателно посочване – едни са посочени, а други – не като Прокопиев, защото са известни неговите топли връзки с посолството на САЩ и с посланик Херо Мустафа, говори само и единствено за намеса във вътрешните работи на държавата. И от гледна точка на реакциите и действията на американския посланик също има намеса във вътрешните работи на България. Но България е на възлово място в глобалната политика, на възлово място от гледна точка на географско положение и история.

За съжаление доста ускорено започва да се превръща в полесражение за геополитическия сблъсък между Русия и САЩ. Това повишава отговорността на хората, които ще бъдат в Народното събрание, както и отговорността на следващото правителство на България.

България трябва да води изключително внимателна и балансирана политика, за да не допусне брутална намеса както от САЩ, така и от Русия. Има една много брутална намеса от Русия, която беше доказана чрез разкритията на българската прокуратура и изгонването на вече десетина представители на руското разузнаване.

С други думи – България трябва да продължава да укрепва своите специални служби, защото чрез тях се гарантира независимостта на България и се защитават интересите на цялата държава. А не непохватни действия, на които сме свидетели при временното правителство – буквално парализиране на цели служби чрез премахване на ръководствата, поставяне на хора със съмнителни качества и биографии начело на специалните служби. Всичко това според мен е безотговорна вътрешна политика, която единствено руши сигурността на държавата.

Не трябва да се допуска намеса от никоя велика сила. Всичко това е въпрос на действия, на работа, а не на лично разчистване на сметките. Точно затова и ние влизаме заредени с енергия, с оптимизъм, но и с отговорност към българските национални интереси. Това е нещото, което ни прави по-различни от всички останали партии, така че на 11 юли очаквам да бъдем мащабно подкрепени от българския народ.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Azar
14.06.2021 12:10:04
0
0
Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава
.
Насилието срещу обикновените граждани най-често е осъждано като проява на „тероризъм“. Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, чрез властта в тях, като за управлението това е вид диктатура. Терорът служи като средство за натиск, насаждайки несигурност и страх, като в същото време се опитва да предизвика симпатия или готовност за подкрепа.
В женевската декларация срещу тероризма от 1987 година съдържа следните определения за тероризъм:
Отмяна или нарушаване на гражданските права и свободи, записани в конституцията и законите под предлог, че се противодейства на тероризма.
Превръщането в полицейска държава се изразява в: наблюдение, подслушване и следене на неудобни граждани, манипулация на новините, необосновани арести, фалшиви обвинения и извънредни съдилища.
Кои от тези условия не са „изпълнени“ от модела „Борисов-Пеевски“? Нима този модел не гарантираше безгранична власт на управлението чрез подчинение на уж независимата прокуратура? Държавното обвинение се превърна в придатък на изпълнителната власт плюс задкулисната такава, а силовите и контролиращите структури като МВР, тайни служби, ДАНС, НАП, КПКОНПИ, КЗК, АДФИ и пр. са инструментите за натиск, преследване и „размазване“, както се изразява Борисов в някои изтекли към медиите негови разговори. Преследвани и репресирани са не само бизнесмени с цел да плащат такса „спокойствие“, но и политици, журналисти и граждански активисти, които са неудобни или считани за врагове на властта. Арести, повдигане на обвинения, ограничаване на възможностите за работа и бизнес, подслушване, следене, заплахи…
Всичко това характеризира модела „Борисов-Пеевски“, който е усъвършенстван вариант на Ахмед Доган, който проповядва разпределение на баницата, т.нар. “библиотекари“.
***
Геноцидът е организираното унищожаване на хората с основна цел да сложи край на тяхното колективно съществуване. Следователно за прилагането на геноцида са необходими централизирано планиране и вътрешен механизъм за неговото прилагане, който превръща геноцида в държавно престъпление, тъй като само държавата е снабдена с всички ресурси, които могат да бъдат използвани за изпълнение на подобна политика. Обикновено геноцид се извършва под лозунги за патриотизъм и бъдещо благоденствие и стабилност.
Една от проявите на геноцид е влошаването на условията за живот на части от населението или на повече групи. Това от своя страна ограничава и възпрепятства възпроизвеждането и води до демографска криза.
През последните 10 години България е рекордьор по намаляване на населението и брой емигранти на глава от населението. Според британското издание „Икономист“, „Балкан Инсайт“ и ООН, страната ни е задминала по тези тъжни показатели дори Босна и Херцеговина, която е била няколко години във война. По броя напуснали страната водим дори на Сирия, където се водят бойни действия от над десет години.
Над 2,5 млн българи живеят в чужбина, като 49 на сто от тях заявяват, че са напуснали родината заради лошото управление, невъзможност за кариерно развитие и неудовлетвореност от условията за труд и ниско заплащане. Всички тези спънки са плод на некачествено управление. Една от основните причини за търсене на по-добри условия за живот, образование и работа навън е огромната корупция в България. Заслугата, без съмнение, е на модела „Борисов-Пеевски“, довел до безконтролност на управлението и прокуртурата и разпад на ценностната система.
У нас няма бомбени атентати, нито от възродителния процес насам някой е сменял имена и прогонвал по етнически признак. Но бяхме подложени на управление, което използваше методи на геноцида и тероризма, за да държи в подчинение и страх големи групи от населението с цел облагодетелстване на малки кръгове. В интерес на тези „избрани“ кръгове е и обезлюдяването на цели области, довеждането на чести от населението под чертата на бедност и превръщането на България в територия. Прибавете към това предателската политика в услуга на интересите на други държави.
Обществото трябва да е наясно, че давност и прошка за подобно управление не може да има, защото рискуваме да се повтори. Вече допуснахме такава грешка.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки