Принцът на Лихтенщайн гръмна най-големия мечок в Евросъюза


Принцът на Лихтенщайн гръмна най-големия мечок в Евросъюза
07 Юни 2021, Понеделник


Природозащитници го обвиняват, че не е застрелял мечката, за която е получил разрешение

Автор: Десант

Въпреки че ловът на мечки е забранен в Румъния от 4 години, една от най-големите мечки в Карпатите е убита от принца от Лихтенщайн, според неправителствената организация Agent Green. Твърди се, че той е платил 7000 евро за легален лов на мечка.

Възниква обаче съмнение, че не е застрелял проблемната мечка, за която е получено одобрение за лов, а 17-годишния мечок Артур - най-големият представител от вида, наблюдаван в Румъния и може би най-големия в Европейския съюз въобще.

Измерванията на трупа показват, че Артур е имал 593 точки от 600, което е максимално възможно в трофейната ловна индустрия. Никога досега дори не е чувано за такъв рекорден резултат. Местните се чудят как принцът е объркал мечките и се прокрадват съмненията, че бил убит съзнателно, за да се вземе трофея и да се окачи на стената.

Обвиненията са повдигнати от следователите на природозащитна организация. Преди злощастния лов местните селяни се оплакали, че мечка нанася щети на домакинствата им. Но те са говорели за мечка, а не за мъжкара, преследван миналия месец от принца.

Кафявата мечка е вид, строго защитен от законодателството на ЕС и Бернската конвенция. Дерогациите са изключения, които се случват в екстремни случаи за всеки отделен случай, след задълбочена оценка на ситуацията, а леталният метод е последната инстанция, когато алтернативи (включително преместване) са неуспешни и проблемът носи заплаха за човешкия живот и домакинствата.

Европейската комисия одобри бюджет за държавите членки за незабавно и справедливо обезщетение на всеки земеделски производител, който претърпи щети на собствената си земя или в райони, в които имат договор за извършване на земеделска дейност.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки