Изложба събира пари за реставрацията на Чешмата на Каварджията в Асеновград


Изложба събира пари за реставрацията на Чешмата на Каварджията в Асеновград
07 Юни 2021, Понеделник


Заместник-кметът Стоян Димитров връчи официално на организаторите строителното разрешение

Автор: Десант

Благотворителната изложба „Станимашки АбстракциЙ“ ще събира средства за реставрацията на старинната Чешма на Каварджията в Асеновград.

По време на откриването асеновградският заместник-кмет Стоян Димитров връчи официално на организаторите строителното разрешение за това.

Христо Коватлиев - един от инициаторите, сподели, че идеята за изложбата е възникнала спонтанно, „като на шега“. Колажите са закачливи, за да създават позитивизъм.



В експозицията със свои произведения участват Елена Граматикова, Йоана Иванова, Исак Ашиков, Мони Георгиев, Ирина Павлова, Веско Стайн, а също и внукът на Петър Славов-Кера, който е предоставил картина на дядо си.



Изложбата е благотворителна и всички творби са налични за откупуване, като събраните средства ще бъдат прибавени към сметката за Чешмата на Каварджията.

Очаква се нейната рестварация да бъде извършена от Томас Зиковски. Той и неговият екип са реставраторите, които върнаха красотата на Централна гара Пловдив.

Проектът за реставрация на чешмата е дело на арх. Милен Петков и инженер Митко Ковачев, като изготвянето и подготовката на плана е безвъзмездно.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки