В Малко Търново ще се проведе информационен ден за ползите от НАТУРА 2000


В Малко Търново ще се проведе информационен ден за ползите от НАТУРА 2000
Снимка: Авторът
01 Юни 2021, Вторник


В рамките на форума ще се представи странджанския манов мед като ресурс за развитие на алтернативния туризъм

Автор: Диана Славчева

На 8 юни 2021 г. в читалище „Просвета-1914“ - Малко Търново ще се проведе информационен ден, посветен на добива на странджански мед - част от информационна кампания „Даровете на планината - споделена визия за екологична мрежа Натура 2000 в регион Бургас“.

В събитието са поканени да се включат собственици и ползватели на земи, представители на туристическия бранш, ловци и риболовци от Бургаска област.

Информационният ден ще бъде открит в с. Индже войвода, където ще бъде посетена Пчеларска ферма „Странджа“ - иновативно предприятие за производство на мед от едноименния Природен парк.

Презентация на РИОСВ-Бургас ще представи зоните Натура 2000 в Бургаския регион. А доц. Захари Дечев от Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров" ще запознае присъстващите със запазената марка „Странджански манов мед“ като ресурс за развитие на алтернативния туризъм. 

На форума ще се дискутират възможностите за европейско финансиране и добрите практики на икономически и социални ползи от екологичната мрежа. В тази връзка ще бъде представен и опитът на Горско стопанство Кости за производство на манов мед на територията на Природен парк „Странджа“. 

Всички желаещи да участват в информационния ден могат да се регистрират на ел. поща idteam.bg@gmail.com или на тел. 0887 356 771 до 3 юни. За всички тях ще бъде осигурен транспорт или ще се покрият транспортните разходи. 

Бенефициент на проекта „Споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в регион Бургас“, в рамките на който се провежда информационната кампания „Натура 2000 и даровете на природата“, е Национална асоциация „Българско Черноморие“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки