Разгониха с полиция турски граждани, обсадили пункта за ваксиниране на РЗИ - Бургас


Разгониха с полиция турски граждани, обсадили пункта за ваксиниране на РЗИ - Бургас
19 Май 2021, Сряда


Турците развяваха европейски паспорти и настояваха да се възползват от зелените коридори в морския град, въпреки че нямат право на това

Автор: Светлана Николова

Пунктът за ваксиниране срещу Ковид-19 до сградата на Регионалната здравна инспекция в Бургас осъмна обсадена от турски граждани, решени да се възползват от по-либералния режим на ваксиниране в България.



В района пък имаше предимно автомобили с турска регистрация. Някои от тях нарушаваха правилата като си преправяха път през улица „Александровска“, която е пешеходна зона.



Натъпкани един в друг, без да спазват никаква дистанция, с наглото си поведение чужденците предизвикаха възмущението на българските граждани, които без успех се опитваха да се доберат до иглата.

"Те са наши граждани. Двойни граждани, живеят в Турция и са дошли да си правят ваксина тука в България", обясни ни жена край опашката, която се държеше като организатор на множеството. 

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването право на ваксинация у нас имат само временно пребиваващи в страната ни чужди граждани и хора с двойно гражданство.



Повечето от чакащите на опашката обаче се оказаха турски граждани с второ испанско гражданство. Въпреки отказа на служителите на РЗИ да ги ваксинират, те продължаваха да напират да влязат в сградата. Наложи се намесата на полицията.



Това са гастарбайтери, които преминават транзит от Турция за Испания през България и между другото са решили да се възползват от нашите зелени коридори, обясни по телефона за СКАТ директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

Служители на полицията останаха да пазят входа на пункта, за да не се стигне до по-голямо напрежение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки