Предотвратиха нелегална търговия с цаца и хамсия


Предотвратиха нелегална търговия с цаца и хамсия
Снимки: ИАРА
27 Април 2021, Вторник


Риболовните инспектори засякоха и бракониер на язовир Цонево

Автор: Десант

След влязла в сила Заповед на министъра на земеделието, храните и горите, с която се забрана риболова в рибностопански обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и т. 2 от Закона за рибарството и аквакултурите в периода на размножаване на рибите, инспектори на РК-Варна извършиха множество проверки за спазване на въведената забрана.

На 21 април след продължително наблюдение с оптични уреди, служители на ИАРА от Варна забелязват лице, извършващо незаконен стопански риболов на язовир Цонево. Инспекторите изчакват бракониера да извади от водоема мрежите и да ги натовари в лек автомобил. След което лицето е спряно за проверка.

В багажника на леката кола е открит чувал с мокрите мрежи. На нарушителя е съставен АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА.



На 23 април в село Цонево е спрян автомобил с лица, извършващи превоз и търговия на риба от вида цаца и хамсия. При поискване на документи, шофьорът не предоставя удостоверение за регистрация на МПС по чл.246 от ЗВД, както и придружаващи декларация за произход и превоз съгласно изискванията по чл.46, ал.4 от ЗРА.

На нарушителите е съставен акт. Рибата с общо тегло 35 кг. е дарена на варненската Университетска болница „Света Марина“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки