Започна събарянето на бившите военни блокове в Звездец (СНИМКИ)


Започна събарянето на бившите военни блокове в Звездец (СНИМКИ)
23 Април 2021, Петък


Една от най-грозните гледки по международния път за Турция през Граничен пункт Малко Търново бяха изтърбушени сгради в Звездец, принадлежали някога на бившото военно поделение

Автор: Светлана Николова

Най-дългата улица в странджанското село Звездец носи патриотичното име „Петрова нива“, тъй като извежда почти до отбивката за прочутото историческо място. Улицата е част от международния път за Турция през Малко Търново.



Гледките от дясната страна на шосето обаче не пораждат патриотични чувства. Няколко стари блокчета, принадлежали до 90-те години на миналия век на бившото поделение в Звездец, представляват тъжна картина.



Изкорубени, с избити прозорци, зейнали като грозни ями, тези сгради стряскат с вида си. Това обаче скоро няма да е така.Започна поетапното им събаряне, като пръв е блок 10.

„Една опасна сграда, която грози облика на селото. В момента предстои събаряне, има договор с лицето Христо Райчев и ще му се заплати, след като бъде съборен блокът“ казва кметът на населеното място Пламен Грудев.



„Тези блокове са построени може би през 1958 - 1960 г. До 1996 г. имаше поделение в село Звездец. Тези сгради бяха обитавани, след това преминаха към общината, но тя няма средства да ги поддържа и затова в момента се събаря блокът“, добавя Грудев.



След като бъдат съборени сградите, теренът ще бъде почистен. Идеята на общината е да го раздели на парцели, които ще бъдат продадени на търг с цел ново строителство на еднофамилни къщи.

Това, което би привлякло евентуални купувачи тук, са чистият въздух и красивата природа.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Съюз Бг-Ал-Гр анти-БЮРМ
25.04.2021 11:36:54
0
0
Румъния шантажира Украйна и Албания с ветото си за присъединяване към ЕС ако:
1. Украйна не дава привилегии и повече права спрямо правата на самите етнически украинци на етническите й румънци и също така Румъния изглежда да е успяла да наложи на Украйна че няма молдовски език/народ и следователно, в Украйна повече няма да се преподаде молдовски език, тоест етническите молдовци там ще бъдат румънизирани чрез бездействието на Украйна.
Това, въпреки че съществуват хърватски, сръбски, черногорски и босненски езици (международно признати), а също валенсиянски/валенциански, отделен от каталански.
2. Албания да признае че аромуните били румънци, въпреки че езиците са твърде различни, повече от български и северомакедонски.
И въпреки че Румъния не е признала независимостта на Косово.

Гледайте тука: статуя на анти-гръцки аромун издигната в г. Корча, Албания по инициатива на официална Румъния и (вероятно малка част от) тамошните аромуни (тоест: аромуните с румънско, не-аромунско етническо самоопределяне). Тоест Румъния създава трудности на Албания в отношенията й с Гърция, иначе вето към Албания в ЕС. Знам че отношенията между Албания и Гърция не са най-добрите обаче това е допълнителна провокация към Гърция от страна на Албания (и Румъния).

Bust al preotului martir aroman/roman, Haralambie Balamace, ucis de greci pentru că a slujit in limba romana,va fi instalat la Corcea (Albania)

https://rgnpress.ro/2021/04/23/bust-al-preotului-martir-aroman-roman-haralambie-balamace-ucis-de-greci-pentru-ca-a-slujit-in-limba-romanava-fi-instalat-la-corcea-albania/
3
Бургазлия
24.04.2021 09:59:21
0
0
Тези горе и двамата ли се казват Христо Райчев или събарят както и санират - без наети лица, без трудови договори, задължителни осигурителни вноски, данъци и т.н.?
2
Мнението на обикновените румън
23.04.2021 23:00:15
0
0
Румънец от Молдова или Седмиградско/Трансилвания с потребилското име MyTwoCents обижда румънците в южната част на Румъния (Влашко + Добруджа) като пише за тях че говорят с "българо-пунджабски" акцент, тоест с "българо-индийски" акцент, като под това наименование той разбира "българо-цигански", щом циганите са дошли в Европа от Индия. Пунджаб е само един от щатите/областите на Индия. Тоест въпросният румънец слага знак на равенство между българи и цигани.

https://ziare.com/florin-citu/premier/premierul-florin-citu-s-a-intalnit-cu-maia-sandu-1674440

"MyTwoCents
21.04.2021, 08:15
Ba se vorbeste cu un accent bulgaro-punjab.
Suna mizerabil dar nu si pentru voi, valahii mici, parosi si negri."
1
Красимир
23.04.2021 19:17:55
0
0
Там живяхме
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки