Ще възстановят за Деня на Земята Пътеката на саблеклюна и укрития за наблюдения край Атанасовско езеро


Ще възстановят за Деня на Земята Пътеката на саблеклюна и укрития за наблюдения край Атанасовско езеро
Снимка: Община Бургас
21 Април 2021, Сряда


Вижте подробностите за традиционното Лагуна клийн джамбуре

Автор: Десант

Традиционното Лагуна клийн джамбуре, което тази година ще се случи за шести път, ще събере приятели на Атанасовското езеро и саблеклюна Атанас на специална акция в Деня на Земята – 22 април. Темата на събитието е „Да възстановим нашата планета“, затова и участниците съвсем тематично ще възстановят Пътеката на саблеклюна и Укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро.

В рамките на априлска акция ще се почисти районът, ще се изкоси тревата, ще се възстановят и монтират разрушените и изтръгнати от земята табели, както и ще се ремонтират наблюдателниците.

Тя ще се проведе на 22 април (четвъртък) в две части – сутрешна и следобедна (от 10:00 до 13.00 и от 15.00 до 18 часа) в южната част на Атанасовско езеро (на кръговото на изхода на Бургас в посока „Сарафово“ – точно преди бензиностанцията на „Лукойл“).

„Надяваме се с общи усилия да подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на града ще посетят района, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват, защото по време на пандемията районът стана особено популярен и се радва на голям обществен интерес.

Ще почистим и самото Укритие отвътре и отвън, и ще монтираме информационни табели за посетителските маршрути.

Ще започнем с ремонта на наблюдателницата „Яйцето“, чиито дъски са доста изтърбушени, но вярваме, че отново ще върнем предишния й солен блясък.“ – споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки