Пускат полети от Бургас до полския град Гданск


Пускат полети от Бургас до полския град Гданск
15 Април 2021, Четвъртък


Вижте подробностите

Автор: Десант

Нискобюджетният авиопревозвач Wizz air обяви добавянето на 15-ата си дестинация от Бургас. Най-новият маршрут е от морския град до Гдански и стартира от 13 юни 2021 г. Полетите ще се извършват  2 пъти седмично, в четвъртък и неделя, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивия полски град.

Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 48.99 лв.*

Гданск е шестият по големина полски град, разположен на брега на Балтийско море. Това е едно от най-интересните места в Полша, но много туристи го пренебрегват в полза на Краков, Вроцлав и Варшава. Необходимо е обаче само едно посещение, за да се влюбите в Гданск.

Причините са много – богатата култура и очарователни къщички, красивите гледки от брега на Балтийско море и плажовете, величествената река Молтава и вкусните местни морски дарове, уютните кафенета и талантливите улични музиканти.

Градът предлага и разнообразие от забележителности, най-посещаваната от които е Музеят на Втората световна война, представящ подробно историята на събитията. Тук посетителите могат да видят истински танкове, бомби, оръжия, военен самолет, агитационни плакати и много артефакти – дори лулата на Йосиф Сталин.

Друг интересен факт за Гданск е, че фотографите го смятат за един от най-добрите европейски градове за посещение, тъй като има много локации за фантастични снимки.

Една от особено популярните е фонтанът на Нептун. Тази 650-килограмова статуя е най-посещаваният паметник в Стария град на Гданск. С него са свързани много легенди, като най-интригуващата разказва, че бог Нептун бил възмутен от хора, които хвърляли монети във фонтана му, молейки се за богатство и финансов късмет. Той ударил водата толкова силно със своя тризъбец, че счупил монетите на златни листенца. Така се счита, че Гданск се сдобил със своя емблематичен алкохол Goldwasser („златна вода“) – билков ликьор с малки златни частици.

Wizz Air любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на авиокомпанията да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки