Предстои откриването на обновената гара Карнобат


Предстои откриването на обновената гара Карнобат
08 Април 2021, Четвъртък


Приемното здание и пешеходният подлез са построени през 1986 г. и оттогава не са ремонтирани

Автор: Десант

Гара Карнобат е четвъртият по големина железопътен възел в страната и единствената железопътна връзка между южните и северните части на Източна България. Напълно ремонтираният по европейски проект от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ гаров комплекс предстои да бъде открит официално.

Приемното здание на гарата и пешеходният подлез са построени през 1986 г. Оттогава не са извършвани реконструкции, в това число пристрояване или надстрояване, основно обновяване или основен ремонт.

На всички подобекти от гаров комплекс Карнобат през целия им период на експлоатация до настоящия момент, не са извършвани ремонти, което наложи тяхната модернизация и преустройство.


Гарата преди ремонта

В рамките на рeĸoнcтpyĸциятa нa жп гapa Kapнoбaт бе напълнo обновено пpиeмнoтo здaниe, което вече oтгoвapя нa вcичĸи eвpoпeйcĸи изиcĸвaния зa eнepгийнaтa eфeĸтивнocт, тexничecĸa бeзoпacнocт и дocтъпнa cpeдa. 

Подновени са всички инсталации и са внедрени нови системи за пожароизвестяване, за контрол на достъпа и видеонаблюдение.

Направени са редица ремонти по съоръженията на гаровия комплекс на 6 постови кабини, над 4 км водопровод, ремонт на помпената станция, транспортните обслужващи рампи, на пешеходния подлез и на пероните на гарата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки