МОН прие за оценяване учебници по Религия на Светия синод


МОН прие за оценяване учебници по Религия на Светия синод
Снимка: Българска патриаршия
06 Април 2021, Вторник


Те са за 6-ти и 7-ми клас и ще се осигуряват безплатно за учителите и учениците

Автор: Десант

На 5 април Министерството на образованието и науката стартира втория етап от конкурсната си процедура по оценяване и одобрение на проектите на учебници по Религия.

В събитието от страна на Българската православна църква – Българска патриаршия като упълномощен представител участва д-р Десислава Панайотова, експерт „Програми и проекти“ в Културно-просветния отдел (КПО) при Светия синод. Документацията, придружаваща синодалните учебници, е изрядна и МОН ги придвижва за оценка на съдържанието, графичния дизайн и полиграфическата им изработка.

Във връзка с текущия конкурс Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на КПО, изразява задоволство от това, че синодалният екип успешно продължава работата си и поетапно изработва учебници за всички класове.

С Божия помощ в следващата една година синодалните автори ще завършат и учебниците за 8-ми – 12-ти клас, с което целият цикъл на обучение по Религия – Християнство (Православие) в средната степен на образование в България ще бъде подсигурен с отлични пособия.

Създаването от страна на светата ни Църква на съдържателни и красиви учебници ще направи този учебен предмет още по-привлекателен за учениците, а обучението по Религия ще стане още по-душеполезно и благоуспешно. Учителите по Религия – Християнство (Православие) ще имат незаменим помощник в работата си с шестокласниците и седмокласниците, тъй като учебниците на Светия синод за 6-ти и 7-ми клас съдържат изключително задълбочени и занимателни уроци, изпълнени с множество илюстрации, учебни карти, таблици, приложения, задачи и готови тестове.

Новите учебници на БПЦ-БП за 6-ти и 7-ми клас са продължение на вече издадените и одобрени от МОН учебници за класовете от 1-ви до 5-ти, които се използват в българските училища в цялата страна и зад граница. Те се осигуряват безплатно за учителите и учениците. Приложими са и в заниманията по Вероучение към църковните училища и школи. Синодалните учебници по Религия – Християнство (Православие) са голям подарък за българските родители, учители и деца по пътя на евангелската добродетелност, по пътя на Христовата любов.

Добре възпитани и духовно ограмотени, българските ученици ще могат да растат в радост и мир, във великодушие и взаимопомощ. За да се случи това в по-големи мащаби, е необходимо предметът Религия – Християнство (Православие) да бъде въведен в задължителните учебни часове.

Подрастващите поколения имат неотменима потребност от градивна посока и непреходен смисъл в своя живот, от здрава духовно-нравствена основа, върху която да изграждат себе си и бъдещето на родината ни, се посочва в прессъобщение на Светия синод.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки