Военна прокуратура изнесе още разкрития за шестимата от шпионската група


Военна прокуратура изнесе още разкрития за шестимата от шпионската група
19 Март 2021, Петък


Всички задържани са с мярка за неотклонение задържане под стража, с изключение на 1", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева

Автор: Десант

Описаната група е действала дълго време, става въпрос за тежки умишлени престъпления от глава 1 от НК - престъпления против републиката. Това е чл. 109 от НК и шпионаж в полза на чужда държава - чл. 104 от НК. Това заяви Елин Алексов, шеф на "Военно-апелативна прокуратура" по време на извънреден брифинг относно разкритие шпиони у нас.

"Дейността се съсредоточава в това да се събира и предава на резидента информация, свързана с високотехнологични тайни.

На 18 март след като във ВОП- София е получена достатъчно информация, са започнали и извършени действия на много места в София. Дейността на групата е увредила сериозно държавния интерес и има категорични доказателства за това.

Единият участник е направил опит да избяга, което още веднъж потвърждава, че той се страхува от това, което ще последва.

Опитът за бягство бе предотвратен. Избягалият извършител бе локализиран и заловен. Същият бе задържан в близост до сградата на посолството на руската федерация в София.

Тъй като всичко е свързано с класифицирана информация, всичко, което ви предоставям е оскъдно.

6 са обвиняемите лица. Всички са с мярка за неотклонение задържане под стража, с изключение на 1", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя уточни, че според закона участниците в групата са заплашени от лишаване от свобода от 6 до 10 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки