Разкриха в Разложко нарушения в складове за дървесина


Разкриха в Разложко нарушения в складове за дървесина
Снимка: ИАГ
18 Март 2021, Четвъртък


Бракониери пък нападнаха с нож горски служители

Автор: Десант

Екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите – София, Пазарджик, Кюстендил и Смолян извършиха внезапна проверка на 50 склада за съхранение и преработка на дървесина на територията на община Разлог.

Проверката е извършена на 17 март, като в част от проверените обекти горските служители са открили редица нарушения. Съставени са 23 акта по Закона за горите като дейността на един от обектите е спряна.

Като най-често срещани нарушения в обектите за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират неотговаряща на изискванията система за видеонаблюдение, несвоевременно водене на електронен дневник, съхранение на немаркирана дървесина.

Продължават засилените проверки на екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции за извършване на нерегламентирани дейности в горските територии с висока концентрация на нарушения в страната.

Междувременно днес стана ясно, че край Разлог бракониери са нападнали горски служители. Те ги спрели за проверка и установили, че двама мъже превозват с джип незаконно добита дървесина, съобщи БНТ.

Нарушителите започнали да се държат агресивно. Заплашвали, а единият извадил и нож срещу горските стражари.

„Докато аз се разправя с единия, другият хвана нож и тръгна към колегата. Започна да заплашва, че ще ни заколи, да изчезваме.", разказа Борис Пукнев, горски стражар в Държавно горско стопанство - Разлог.

„Видях това лице, което заплашва, как опира нож на колегата на гърлото. Колегата в опит да избегне тази схватка си наранява лекичко ръката, има и лека прорезна рана на гърлото", допълни горският.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки