Първата керамична къща в България е построена в София


Първата керамична къща в България е построена в София
Снимки: Wienerberger Bulgaria
11 Март 2021, Четвъртък


Вижте предимствата на концепцията е4

Автор: Десант

Първата керамична къща по Концепцията е4 в България е построена в София.

Концепцията е4 включва няколко основни принципа: сградата да има положителен енергиен баланс, достъпни разходи по изграждане и поддръжка, да бъде здравословна и уютна.

Керамичната къща по Концепцията е4 консумира енергия много по-икономично от други системи. Тухлите с повишена изолационна способност изолират ефикасно студа през зимата и горещините през лятото и са най-подходящи при използването на възобновяеми енергийни източници като фотоволтаични системи и биомаса.  

Високата изолационна способност на Керамичната къща e4 е основната предпоставка за използването на възобновяема енергия и свързаното с нея намаление на въглеродните емисии. Освен това тухлите са изцяло екологичен строителен материал - състоят се от четирите основни елементи на Земята - въздух, земя, огън и вода, което означава, че собствениците ще намалят своите разходи и едновременно с това ще допринесат за опазването на околната среда.Проектът по Концепцията е4 стартира в град Цветл, Северна Австрия, като реализации по нея има и в Германия, Франция, Великобритания, Румъния, Унгария, а сега и в България. 


В категории: Новини , Архитектура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки