Първата керамична къща в България е построена в София


Първата керамична къща в България е построена в София
Снимки: Wienerberger Bulgaria
11 Март 2021, Четвъртък


Вижте предимствата на концепцията е4

Автор: Десант

Първата керамична къща по Концепцията е4 в България е построена в София.

Концепцията е4 включва няколко основни принципа: сградата да има положителен енергиен баланс, достъпни разходи по изграждане и поддръжка, да бъде здравословна и уютна.

Керамичната къща по Концепцията е4 консумира енергия много по-икономично от други системи. Тухлите с повишена изолационна способност изолират ефикасно студа през зимата и горещините през лятото и са най-подходящи при използването на възобновяеми енергийни източници като фотоволтаични системи и биомаса.  

Високата изолационна способност на Керамичната къща e4 е основната предпоставка за използването на възобновяема енергия и свързаното с нея намаление на въглеродните емисии. Освен това тухлите са изцяло екологичен строителен материал - състоят се от четирите основни елементи на Земята - въздух, земя, огън и вода, което означава, че собствениците ще намалят своите разходи и едновременно с това ще допринесат за опазването на околната среда.



Проектът по Концепцията е4 стартира в град Цветл, Северна Австрия, като реализации по нея има и в Германия, Франция, Великобритания, Румъния, Унгария, а сега и в България. 


В категории: Новини , Архитектура

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
alex
02.03.2022 09:47:07
0
0
Отврат
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки